• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
"PKK bugüne kadar en büyük zararı halka verdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması çalışmaları kapsamında Şırnak'ta halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nin en büyük zararı halka verdiğini söyledi.

Şırnak ve Hakkari'de toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, "PKK bugüne kadar en büyük zararı halka verdi. Bölgenin her tarafında çukurlar, hendekler kazdılar, binaları yıktılar vatandaşlarımızı evinden barkından ettiler. Bu alçaklar bütün bunların hesabını verecekler." dedi.

Temel atma töreninde konuşan Yıldırım, "105. nokta direnişini kimse unutmayacak. 15 Temmuz'da havalimanını kapattınız. O alçakların Ankara'ya gitmesini engellediniz. Eğer Şırnak direnmeseydi darbeciler durdurulmasa daha çok kardeşimizi şehit edeceklerdi. En çok teşekkürü de siz hakediyorsunuz. Size minnettarız. 15 Temmuz'da yazdığınız kahramanlık destanını bu millet unutmayacak. Kardeşlik bu, millet olmak bu. 15 Temmuz'u Ankara ne hissettiyse Şırnak da aynısını hissetti. İstanbul'un korkularını siz paylaştınız. Kalbimiz her yerde bir attı. Vatan sevdası bizi bir araya getirdi. İşte Şırnak'ın meydanı bunu söylüyor. 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütüne beraber karşı çıktık. Bizim aramıza hiçbir terör örgütü giremez. Aramıza kimseyi sokmayacağız. Alçak PKK örgütünü bir daha aramıza sokmamaya kararlı mıyız? Bizim muhabbetimizi kimse bozamaz, aramıza kimse düşmanlık tohumları ekemez." ifadelerini kullandı.

"FETÖ ve PKK ortak çalışıyor"

"O gece 15 Temmuz'da birileri ellerini çok ovuşturdu. Darbe olacak ve kazançlı çıkacaklarını hesap ettiler. FETÖ, darbe yapacak onun kardeşleri de sevinecekti." diyen Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz'da yakalanan PKK'nın mensupları diyor ki, 15 Temmuz'da Kandil'den örgütün elebaşları talimat veriyor. 'Askerlere saldırmayın bu gece' diyorlar. Darbe yapacak asker kılığındaki FETÖ'cüleri söylüyorlar. Darbe başarısız olunca Kandil'den yeni talimat geliyor, 'Darbeyi kaybetti FETÖ, askere saldırabilirsiniz' diyorlar. FETÖ ve PKK ortak çalışıyor. Bunlar ihanet şebekesi. Aynı gövdenin kolları bunlar. Bunlar aynı yerden emir alıyorlar. Türk'ün Kürt'ün kardeşliğine asla zarar veremeyeceksiniz. Aramıza ayrılık sokmaya çalışıyorlar. Biz bu oyuna düşer miyiz? Türk ile Kürt bu coğrafyada etle tırnak gibidir." şeklinde konuştu.

"Türk ve Kürt kardeşliği nice zaferler kazandı"

Konuşmasında Kürt Türk kardeşliğine değinen Yıldırım, "Selahattin Eyyübi, bir Kürt komutandı. Onun ordusunda Kürt de, Türk de, Arap da, Acem de vardı. Selahattin Eyyübi'nin komutanlığında ecdadımız, dedelerimiz Kudüs'e kadar gittiler, Kudüs'ü fethettiler. Kudüs'ü yıllar boyu barış şehri olarak muhafaza ettiler. Türk ve Kürt kardeşliği nice zaferler kazandı. Ama aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Terör örgütlerini kullanıyorlar. Bunlara geçit vermeyeceğiz. Çanakkale ruhunu, 15 Temmuz direniş ruhunu her zaman yaşatmaya hazır mıyız? 2002 AK Parti olarak Türkiye'de yeni bir anlayış getirdik. İnkar yok, ret yok, ayrıştırma yok, inançlar üzerindeki baskıları tek tek kaldırdık. Mezhepler üzerindeki, dillerin üzerindeki engelleri kaldırdık. Demokrasileri geliştirdik, özgürlükleri genişlettik. Bu ülkede ne başörtüsü sorun olsun ne Kürtçe konuşmak sorun olsun. Kürtçe kitap da var, müzik de var, radyo da televizyon da var. Engelleri AK Parti tek tek kaldırdı." diye konuştu.

"Silah zoruyla tehditle oy aldılar"

HDP'nin silah zoruyla, tehditle oy aldığına vurgu yapan Yıldırım, "Bunların Kandil'ini söndüreceğiz. Oyu sizden aldılar, HDP, oyunu aldılar, sizin değil Kandil'in dediğini yaptılar. Kardeşlerimiz, inandılar oy verdiler. Silah zoruyla tehditle oy aldılar. Dillerinde 'çocuklar ölmesin' türküsü vardı. Yeşilyurt Mahallesi'nde patlattıkları patlayıcıyla 3 Kürt çocuğunu katlettiler. Silopi'de el yapıcı bombayla 9 yaşındaki Enes Erdem'i katlettiler. Cizre'de Harun Çağlı'yı, Ayşenur Geçili'yi katlettiler. Silopi'deki bombayla 4 yaşındaki Halime Birlik'in canına kıydılar. Aslanbaşar Köyü'nde 67 yaşındaki Salim Ecer amcamızı da katlettiler. Güvenlik korucumuz Mehmet Tatar'ın evladı 17 yaşındaki Bayram Tatar'ı kurşunladılar. Gençlik kolları başkanımız Naci Adıyaman'ı kaçırıp kalleşçe katlettiler. Geylani Camisi'ni karargah olarak kullanıp camiyi tahrip edip, Kur'an-ı Kerim'leri paramparça ettiler. Cizre'nin çobanlarını katletmediler mi?" dedi.

"HDP'liler Avrupa'ya gidip Türkiye'yi şikayet ediyorlar"

"Burada siyaset yapan kardeşlerimizi tehdit etmediler mi?" diye soran Yıldırım son olarak şunları kaydetti: "Şırnak'ı ne hale getirdiklerini gördünüz. Harabeye çevirdiler. Çukurla, hendekle yaktılar yıktılar. İnsanlara hayatı dar ettiler. Şimdi de bu HDP'liler Avrupa'ya gidip Türkiye'yi şikayet ediyorlar. Terörizmden, çukurlardan hiç bahsetmiyorlar. 'Devlet Cizre'yi yaktı' diyorlar. İnanmış gibi yapabilir Almanya, Hollanda, İsviçre, Avsuturya. Ama Şırnak'taki vatandaşlarım, bu işi kimin yaptığını çok iyi biliyor. Bunların bu vahşetlerini terör siyasetini durdurduk. Bu ülkede siyaset yapacaksan sırtını Kandil'e değil Türkiye'ye dayayacaksın. Arkanı Almanya'ya, Avrupa'ya, FETÖ'ye dayamayacaksın. Millete dayayacaksın. Milletle yol yürüyeceksin. Bunların hepsi yaptıklarının hesabını verecekler. Burunlarından fitil fitil getireceğiz." (İLKHA)  




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir