• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
"16 Nisan tam bağımsızlık günüdür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Referandumu çalışmalar kapsamında Şanlıurfa`da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Siverek`te halkla buluşmasında Avrupa ülkelerini eleştirdi.

Çelik, "Siverek'te bu topraklar üzerinde çok ciddi bir şekilde oyun oynamak isteyenler var bunları en iyi Siverekliler bilir. Öteden beri bu coğrafyada yaşananların gerçek şahidi sizlersiniz. Bu millet, et ile tırnak olmuş kimsenin kimseden farkı yok, niye rahatsız oluyorsunuz, derdiniz ne? Dertleri, bu bölge ve coğrafyanın kalkınmasıdır. Bu bölgenin gelişmesi burada ki hayat standardının yükselmesi işsizimiz iş bulmasın, çaresizimiz çare bulmasın, derdine derman olacak yol bulmasın diye maalesef üzerimize öteden beri geliniyor. Bugüne kadar gizli ve kapalı geliyorlardı ama bundan sonra perdenin arkasındaki düşmanı da önündeki düşmanı gördük.” dedi.

Avrupa`nın Türkiye`nin iç meselelerine karışmasına sert tepki gösteren Çelik, şunları söyledi:

“Hollanda, Türkiye`de sistem değişikliği oluyor sana ne oluyor? Biz Hollanda'nın krallığına karışıyor muyuz? Ey Hollanda niye krallıkla idare ediliyorsun indir şu kralı diyor muyuz? İngiltere'ye diyor muyuz kraliçeyi indir diye. Almanya'ya diyor muyuz bu kadar eyaleti neden kurmuşsun vazgeç diye bizim böyle bir derdimiz var mı? Size ne bizim milletimizin vereceği karardan siz ne karışıyorsunuz. Anladık ki dertleri başka dertleri bu coğrafyaya bu topraklara fitneyi sokacaklar el altından sürekli maşaları rahatsız edecekler. Sen bin bir türlü zahmetle karşı karşıya kalırken onlar orada oyunlarını oynamaya devam edecekler. 16 Nisan tam bağımsızlık günüdür. Bütün bu uzantıların ve maşaların içimizi karıştırmak isteyenlerin son bulacağı yeter def olun gidin diyeceğimiz gündür.”

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik`in hazır bulunduğu toplantıda, vatandaşlar sorunlarını dile getirdiler. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir