• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
"Dünya coğrafyası yeniden dizayn ediliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Şanlıurfa Temsilciliği,  "Memur Sen`e Davet Tercih Evet" toplantısı düzenledi. Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, dünya coğrafyasının yeniden dizayn edildiğine dikkat çekti.

Toplantıya; Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri ve sendika üyeleri katıldı.

Dergâh Camii İmamı Hafız İbrahim Onat`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda açılış konuşması yapan Memur-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun, sendika olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Daha sonra kürsüye çıkan Milletvekili Mahmut Kaçar, eski anayasa ile yeni anayasa arasındaki farklara değinerek neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlattı.

Referandumda oylanacak yeni anayasanın ilk defa millet iradesi tarafından hazırlandığını hatırlatan Kaçar, "1960 Anayasası halkın özgür iradesi ile seçilen iktidarı devirip Başbakanı veya Bakanları idam eden, millete parmak sallayan millet iradesini ayaklar altına alan darbeciler anayasasıdır. 1982 Anayasası 1980 darbesini yapan darbecilerin yaptığı bir anayasadır. İlk defa milletin kendi özgür iradesi ile seçilen meclisin kabul ettiği ve halkın huzuruna getirdiği bir anayasa değişikliği ile karşı karşıyayız. Biz burada yürütmedeki çift başlılığa son verme adına bu ülkenin büyümesi, kalkınması adına evet noktasında bir mücadele verirken bu ülkede vesayetçi sistem üzerinden kendisine iktidar alanı açmak isteyenler hayır cephesinin en ön saflarında mücadele etmekte. Aslında hayır cephesinde mücadele yapan zihniyetin somut hiçbir gerekçesi olmadığı kullandığı cümlelerle aşikâr olmuş." dedi.

Milletvekili Kaçar`ın konuşmasının ardından konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise İslam coğrafyasında yaşanan çocuk katliamlarına değindi.

Yalçın, “Daha 6 gün önce 6 saniye içinde yüzlerce çocuk sârin gazıyla nasıl öldürülür… Bu dünya gündemine acı bir fotoğraf olarak düştü. Yerküremiz kan revan içinde, yerküremiz adaletsizliklerle yüzleşiyor, yerküremiz vicdansızlıkların tavan yaptığı tarihsel bir döneme girmiş bulunuyor o da oda konforu ve kafa konforu… Diğer ülkeleri sömürmek üzerinden oluşan emperyal güçler, ülkeleri cetvelle çizerek kristalize ediyor ve küçük küçük adacıklara, parçacıklara bölüyor. 7 milyar insanın 7`de biri aç. Dünyanın beşte biri bir doların altında ücret alıyor. 400 milyon yetim var ve bu yetimler, bizim coğrafyamızın, ümmetin yetimleridir.” ifadelerini kullandı.

"Evet, çıkarsa kabul etmeyiz, evetçileri denize dökeriz" diyen CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt`a tepki gösteren Yalçın, “Kim oluyorsun sen kardeşim! Sen ancak kendi paçalarındakini dökersin. Kendini milletin üstünde gören bir zihniyet var bu ülkede.” dedi.

 Dünyanın yeniden dizayn edildiğine dikkat çeken Yalçın, konuşmasında şunları kaydetti:

“Coğrafya yeniden çiziliyor. Birinci Dünya Savaşından daha berbat bir durum yaşanıyor. Ama olanlar gözümüzün önünde bir magazin gibi aktığı için resmi bütünleyemiyor. Her defasında aynı yerden bir daha ısırılıyoruz. Şu an dünya yeniden çiziliyor. 80`de İsrailli bir stratejistin gazeteci kimliğiyle 'önümüzdeki 20 yılda Irak parçalanacak, Suriye kristalize edilecek, Mısır istikrarsızlaştırılacak, Libya yok edilecek, Türkiye parçalanacak' deyişi bir fantezi değil stratejik bir hedefin parçasıdır. Kim bunun içinde ne kadar rol alacak? Kim sözüm ona ne kadar hizmet! edecek? Türkiye`de yaşadığı sancının altındaki temel çıkmaz da burası.”

Toplantı yapılan konuşmaların ardından sona erdi. (Osman Gülebak-İLKHA)  
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir