• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yıllardır bugünü bekliyorduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesine bağlı Yoncalı (Zivingê) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla ilk defa açık alanda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

İlk defa Kutlu Doğum etkinliğinin heyecanını yaşayan köylüler, duygularını paylaştılar.

Platformun düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerini sürekli takip ettiklerini ve kendilerine yakın yerlerdeki etkinliklere katılmaya çalıştıklarını belirten katılımcılar, köylerinde düzenlenen etkinliğin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Etkinliğe katılmak için komşu köyden geldiklerini dile getiren Suriyeli Fahri İmam Molla Mahsum, "Bu, Yoncalı köyümüz için çok hayırlı ve bereketli bir adımdır. Umudumuz, efendimizin Kutlu Doğum mevlidi için tüm çevre köylerde de böyle bir adımın olmasıdır. Ümit ediyoruz ki tüm köylerimiz bu hayırlı adımları atarlar. Hayat ve ölümümüz Peygamber Efendimizin sevgisi etrafında olmalıdır. İstiyoruz ki bu programlar Müslümanlara bir mesaj ve örnek olsun. Efendimize olan sevgi her zaman gündemde ve meydanlarda olsun. Onun sevgisi her şeyimizi kuşatmalıdır. Eşimiz ve çocuklarımız onun sevgisi ile terbiye edilmeli, okul, medrese ve üniversitelerimiz onun sevgisine layık olmalıdır." dedi.

"Yıllardır bugünü bekliyorduk"

Köy Sakinlerinden Hüseyin Özdemir, yıllardır bu etkinliğin köylerinde düzenlenmesini beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Bu imkânı veren ve destek olan Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Çok sevindik ve mutlu olduk. Çoktandır böyle bir şeyi bekliyorduk. 5-6 yıldır çevremizde yapılan Kutlu Doğum etkinliklerine imreniyorduk. 'Ne zaman bu aşk bize de gelir ve biz de peygamber aşkını yaşarız?' diye bekliyorduk. Allah şahittir çok sevindik. Asrısaadet dönemi gibi sevinçliyiz. İnanıyoruz ki efendimiz manevi olarak aramızdadır. Allah bu programları tertipleyen ve katkı sağlayanlardan razı olsun."

Etkinliğin çok güzel geçtiğine değinen Asya Demirel ve Hazal Özdemir ise İslam ümmetinin Hz. Muhammed'in hürmetine affedilmesi duasında bulundular. (Süleyman Tunç-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir