• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
Şekerli mamuller URGE projesi toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Sanayi Odası`nda gerçekleştirilen toplantıda, şekerli mamuller sektörünün ihtiyaçları ve ihracat paylarının artırılması ile gelecekte neler yapılabileceği konusun görüşüldüğü, ihtiyaç analiz formundan ilerleyerek veriler ışığında bir rapor çıkarılacağı kaydedildi.

Toplantıya, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, GSO Ticaret Müdürü Sermest Çapan, Gaziantep Target Teknoloji Transfer uzmanlarının yanı sıra unlu ve şekerli mamuller üretimi yapan firmaların temsilcileri katıldı.

Analiz çalışmasından da çıkan sonuçlara göre de 3 yıllık yol haritasının belirleneceğinin konuşulduğu toplantıda, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, yurtdışı pazarlama programları gibi çalışmalar ile ortak vizyon oluşturulacağı ifade edildi.

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram toplantıda yaptığı konuşmada, çalışmayla, uluslararası rekabetçilik açısından sektörün genel durumunu konuştuklarını belirtti.

Bayram, “UR-GE Projesi kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler belirlenerek yol haritası çıkartılacak ve faaliyetlerin desteklenmesi sağlanması konusunda Gaziantep Sanayi Odası ile birlikte çalışacağız. Tabi sektörünüz yeniliğe açık bir sektör.  URGE Projesi`nin firmanıza çok büyük katkıları da olacak. En önemli katkısı çok fazla tesis gezmeniz,  fuar ve eğitim çalışmaları, yeni ürün bilgisi. Sizin görüşleriniz ve bilgileriniz çok önemli. Bu bağlamda sektörün ihtiyaç analiz raporumuz oluşacak.” dedi.

Gaziantep`in sanayi ve ticaret kenti olmasının yanında gastronomi şehri olduğunu belirten Gaziantep Sanayi Odası Genel Sekreteri Kürşat Göncü de, şöyle konuştu:

“Kentimiz UNESCO tarafından gastronomi dalında “Yaratıcı Şehirler Ağı`na alındı ve Türkiye`nin öncü şehirlerinden birisi oldu. Bu başarıyı elde etmemizde şekerli mamuller üreten firmalarımızın da yoğun emekleri var. GSO üyesi firmaların dış ticaret deneyimlerini arttırmaya yönelik projelerimiz de devam edecek. Eğitim, pazar araştırması, danışmanlık ve yurtdışı pazarlama faaliyetlerini de kapsayan URGE çalışmalarımız Ekonomi Bakanlığı`nın destekleriyle bundan sonraki süreçte de devam edecek. Projeyle organizasyonlara katılan firmalar kendi ürünlerini tanıtmanın yanında kentimizin ve ülkemizin de ihracatının artmasına da çok büyük katkı sağlıyorlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir