• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
Rahmet Nisan Ayında Çocuklarımıza Peygamber Efendimizi Anlatmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocuklar doğuştan itibaren sevmeye, inanmaya hazır halde yaratılmışlardır. Anne-babalar onlara ne anlatırsa onu hakikat olarak görür ve öyle benimser. Onlara kimi sevdirirsek onu severler. Bu yüzden çocukların o tertemiz kalplerini gerçek bir inançla donatmak her zaman ki gibi biz ebeveynlerin olmazsa olmaz sorumluluklarındandır. Çocukların kendilerine örnek aradıkları bu çağda peygamber efendimizi anlatmak gerekir. Bunun için çocuklarımızın büyümesini beklememek, küçük yaşlardan itibaren sevgisini mayalamaya gayret etmeliyiz. Biliyoruz ki kalp hiçbir zaman boşluk kabul etmez. Biz Allah`ı, Peygamberimizi, İslam`ı, Kur`an-ı Kerim`i sevdirmezsek, elbette ki onlar kendilerine telkin edilen başka kahramanları başrol edinirler. Peygamber efendimizi anlatırken her şeyden önce yaşına uygun yöntemlerle başlamak gerekir. Burada amaç çocuklarımızın tam anlamıyla Peygamber efendimizin hayatını idrak etmelerini beklemek değil de, onun şefkat ve merhametinden yola çıkarak sevgisini kalplere işlemektir.

Kıssalar Anlatalım! Çocuklarımıza Peygamberimizin hayatından kısa ve öz kıssalardan, savaşlardan çok zaferlerden doğru bilgiler elde edip, hikâye diliyle anlatılabilir. Bu çocuklara büyük zevk verecektir. Çünkü çocuklar mücerret kavramlardan daha çok hikâyeli anlatımları sever.

Mucizelerini anlatalım! Çocuklar tabiatüstü olaylara aşırı ilgi duyarlar. Bundan yararlanıp, çocuklarımıza Peygamber Efendimizin olağanüstü kıssalarına değinilebilir. Mesela suyun parmakları arasından fışkırarak bütün orduya yetmesi, dualarının hemen kabul olması, ettiği duayla yiyeceklerin bereketlenmesi, miraca çıkması gibi mucizeler, çocuklara hoş duygular hissettirir. Bu mucizelerin anlatılmasındaki gaye Peygamber efendimizin sıradan biri olmadığını hissettirmektir.

Bu mucizeler çocuk ruhunun her daim aradığı, bulmak istediği hakikatlerdir. Masallar, sihirler ve büyüler birer yalandır, gerçek asıl olan bu mucizelerdir.

Sünnetini Öğretelim! Peygamberimizin ibadetleri, günlük hayatın içindeki adap ve sünnetleri anlatılabilir. Çocuğun yaşına uygun olarak; yemekten önce ellerini yıkama, elbiselerini, ayakkabılarını sağdan giyme, suyu oturarak içme gibi yavaş yavaş sünnetler öğretilebilir.  Bunun yanında aile üyelerinin tüm fertleri ile birlikte salavat-ı şerif getirmeyi alışkanlık haline getirmelidirler.

Ve çocuklarımızı Rahmet Nisan ayında düzenlenen kutlu doğum programlarına, mitinglerine ailecek katılmalarına özen gösterilmelidir. Bu, Peygamber Efendimiz (S.A.V)`e olan sevgilerini arttıracaktır İnşALLAH…                 

Bu haberler de ilginizi çekebilir