• DOLAR 32.499
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2491.326
  • ...
İdlib katliamı Kahta`da telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdlib`te kimyasal silah kullanılarak yapılan katliamı telin etmek için Kahta'daki STK'lar tarafından basın açıklaması düzenlendi, ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

100`cü yıl parkında düzenlenen basın açıklamasını Kasım Sarı okudu. Açıklamasında son yapılan katliamda  çoğu çocuk 100'ü aşkın sivilin katledildiğini ve dünyanın buna sessiz kaldığını belirten Sarı, sistematik şekilde katliamların devam ettiğini belirtti.

Sarı, "Dünya devletleri bu süreci kınamalarla geçiştirmekte, ateşkese sadakat tavsiye edilmekte ve sadra şifa olacak herhangi bir tedbir alınmamaktadır. Yapılan bu kınamalar ölümlere engel olmazken, fiili olarak savaşın tarafı olan ve Suriye`de birçok yeri bombalayan Rusya`nın aklımızla alay edercesine yaptığı barış çağrıları trajik bir durum arz etmektedir. Tüm dünyanın gözü önünde bir ülke yok edilmekte ve bir halk soykırıma tabi tutulmaktadır." ifadelerini kullandı.

Katliamda, Rusya ve ABD başta olmak üzere emperyalist Batı ve bu katliama sessiz kalan herkesin Esed'in suç ortağı olduğunu vurgulayan Sarı, "Buradan tekrar haykırıyoruz ki ; Suriye`de ve dünyanın her köşesinde terini ve kanını akıtan her Müslümanın velisi Allah`tır ve o kendine sığınanları asla sahipsiz bırakmaz. Tarafların ve safların netleştiği şu dönemde, dünyada ve ahirette hesabının sorulacağı bu olaylar karşısında sıfatı İslam ve insan olanların yapması gereken mazlum ve mustazafların yanında yer almaktır." diye belirtti.

Okunan basın açıklamasından sonra  saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yapılan dualardan sonra  kalabalık  sessizce  dağıldı. (Ömer Faruk Aydın- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir