• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
"Birileri coğrafyamızı kana buluyor ve yeni sınırları kanla çizmeye çalışıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep`teki programının ardından gittiği Kilis'te halka hitaben yaptığı konuşmada, rejim güçlerinin İdlib`in Han Şeyhun bölgesinde kimyasal silahlarla yaptığı katliamı kınayarak, "Birileri devletleriyle, örgütleriyle, coğrafyamızı kana buluyor ve yeni sınırları kanla çizmeye çalışıyorlar." dedi.

Gaziantep`te “Düzbağı İçme Suyu İsale Boru Hattı” temel atma töreninin ardından helikopter ile Kilis`e geçen Başbakan Binalı Yıldırım`a eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Veysi Kaynak ile Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, , Kilis milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Başkanı Eyyüp Özkeçeci eşlik etti.

Referandum çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan halka hitap eden Başbakan Yıldırım, Suriye`de yaşananların bir insanlık ve savaş suçu olduğunu söyledi. Rejim güçlerinin İdlib`in Han Şeyhun bölgesinde onlarca sivili katlettiği kimyasal saldırıyı kınayan Yıldırım, “Daha 2 gün önce Suriye`de bir seferde yüzü aşkın insanı katlettiler. Yarısı çocuk. Gözleri açık, yüzleri gülümseyen hiçbir şeyden haberi olmayan bu sabilere yaptıkları bir insanlık suçudur, bir savaş suçudur. 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyemeyenler sus pus oldu.” dedi.

Kilis'in sahabeler, âlimler, evliyalar ve kahramanların şehri olduğunu ve aynı zamanda da peygambere kucak açan Medineliler gibi ensar şehri olduğunu belirten Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekâtı ile Suriye`de başarılı bir operasyon yapılarak Kilis`e düşen roket ve bombaların etkisiz hale getirildiğini söyledi.

"Gerçekten tarihi günler yaşıyoruz"

Yıldırım, şöyle konuştu: “Türkiye ve Türkiye`nin çevresinde olağanüstü olaylar oluyor. Gerçekten tarihi günler yaşıyoruz. Birileri devletleriyle, örgütleriyle, coğrafyamızı kana buluyor ve yeni sınırları kanla çizmeye çalışıyorlar. Oyun büyük, tezgâh büyük, oyun acımasız. Bu oyunları kuranlar kendilerine en büyük engeli de Türkiye olarak görüyorlar. Mazlumlara, yoksullara ve gariplere sahip çıkan, kol kanat geren Türkiye`nin devre dışı kalması için ellerinden geleni yapıyorlar.  Türkiye'yi de saf dışı bıraksalar zulümlerini daha rahat yapacak, daha da artıracaklar.  Türkiye'yi bir geriletebilseler kanlı oyunlarını daha kolay oynayacaklar.”

"Türkiye yeni bir yönetim sistemine geçiyor"

Referanduma 10 gün kaldığını hatırlatan Yıldırım, “10 gün sonra yani 16 Nisan'da bir oylama yapacağız. Bu oylamayla anayasada değişiklik yapıyoruz. Bugüne kadar Anayasa'da 18 kere değişiklik yaptık. Birçoğunu fark etmediniz ama bu neden önemli? Bu çok önemli, çünkü bu değişiklikle beraber Türkiye yeni bir yönetim sistemine geçiyor. Bu sistemin özelliği, artık anayasa değişikliğiyle beraber yapılacak 2019'daki ilk seçimde Türkiye`yi gelecek 5 yıl için kim yönetecek, kim hükümet olacak siz sandıkta karar veriyorsunuz. Öyle, seçim olsun, milletvekillerini seçelim,  Ankara'ya gitsinler, orada ne oluyor, ne bitiyor, zaman geçiyor hükümet kurulmuyor. Türkiye kaybediyor ve krizlere giriyor, zarar ediyoruz. Bu artık bitiyor. Artık patron sizsiniz, mühür sizde, karar sizde. Böylece seçim bittiği an o akşam hükümet belli.  Türkiye'yi yönetecek olan belli oluyor. Dolayısıyla Türkiye de her zaman daha güçlü olacak.” ifadelerini kullandı.

“Alevi Sünni Arap Kürt Türk hepimiz bu ülkede ev sahibiyiz”

Yıldırım, “Kilis'teki vahdet,  Kilis'teki birlik,  Türkiye'nin bir örneğidir. Her türlü kavimcilik, ayrımcılık ayakaltına alınmıştır. İşte o şehrin adresi de Kilis`tir.  Kilis, hoşgörü şehridir,  Kilis ensar şehirdir. 80 milyonun kardeşliğine sahip çıkan şehrin adı Kilis`tir. Sizler, asırlar öncesinden gelen değerlerle bir asra yaklaşan cumhuriyetle aynı şekilde barışıksınız. Kimileri devlet adına yanlış yapsalar bile asla devletinize küsmediniz, gücenmediniz. Vesayet odaklarının dayatmalarına üzüldünüz, öfkelendiniz ama devletinize asla sitem etmediniz.  Kilis, acıların eski Türkiye`nin acılarını en çok siz yaşadınız. Eski Türkiye anlayışının yasaklarının olduğu o günleri en iyi siz bilirsiniz. Ana sütü gibi helal o dilinizi bile konuşamadınız. Türküler, şarkılar yasaktı, anaların çocuklarıyla konuşmaları yasaktı. Eski Türkiye`de farklı dilde müzik kasetleri silah gibi, uyuşturucu gibi tezgâh altında satılırdı. Ama hamdolsun bunların hepsi bitti, tarih oldu. Biz 80 milyon biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiye`yiz, diyerek yola çıktık. Alevi, Sünni, Arap, Kürt, Türk hepimiz bu ülkede ev sahibiyiz.”şeklinde konuştu.

"Yalan dolanla iktidar olunmaz"

Başbakan Yıldırım, 'hayır' kampanyası yürüten CHP ve Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek, “Bazıları 'hayır' diyor, 'hayır' kampanyası yapıyor. 'Hayır' kampanyasını kim yapıyor, PKK, DEAŞ, FETÖ. 15 Temmuz alçak darbe girişimini yaptılar, akılları başlarına gelmemiş tekrar meydanlarda 'hayır' kampanyası yapıyorlar.  Kilis, 15 Temmuz'da bu meydanda cevabı verdiniz, şimdi 16 Nisan'da tekrar derslerini vermeye hazır mısınız? Şimdi,  Atatürk'ün partisi CHP'nin hali pek parlak değil. Onlar da takılmış bu 'hayır'cıların arkasına, nereye gittikleri belli değil. Kardeşim, her gittiğin yerde yeni bir şey uyduruyor. Bugün de bir yerde demiş ki '16 Nisan'da 'evet' verirseniz bütün tarlalarınız arazilerinizi Recep Tayyip Erdoğan el koyacak` bu ne biçim şey. İnsanlarla siz dalga mı geçiyorsunuz? Sizler bu milletin hiçbir şey anlamadığını mı sanıyorsunuz? Kardeşim bu kadar yalan, dolan olur mu? Sen bu milleti bir şeyden anlamaz mı zannediyorsun. Bırak bunları biraz çalış. Yalan dolanla iktidar olunmaz, çalışmakla olunur ter dökmekle olur.” diye konuştu.

Referandum için son 10 günü dolu dolu geçireceklerini söyleyen Başbakan Yılım, "Biz diyoruz ki;  Türkiye büyüsün, onlar diyor ki küçük olsun, bizim olsun. Biz diyoruz ki daha güçlü bir Türkiye olsun. Onlar da diyor ki Türkiye yerinde saysın. Biz diyoruz ki istikrar kalıcı hale gelsin bu hayalleri kuruyoruz, 2023, daha sonrasının hazırlığını yapıyoruz. Onlar ise bugünkü geldiği noktayı bile görmekten acizler.  Türkiye Cumhuriyeti kurulalı 94 yıl oldu, başka ülkelere bakın 5 senede bir iktidar değişiyor. Bizde ise 94 senede tam 65 defa hükümet değişmiş. 1,5 sene bile değil. Nasıl çalışacağız, iş yapacağız. Projeleri nasıl bitireceğiz. Zırt, pırt iktidar değişikliği olursa, durmadan seçim olursa, yazın seçim, kışın seçim olursa geçim için ne zaman vakit bulacağız. 16 Nisan bunun için önemli. Seçimi yapacaksınız 5 yıl sen sağ ben selamet. Kulağınız rahat, biz de işimize gücümüze bakacağız. İktidarı siz seçiyorsunuz. Patron millet. Milletin dediği olur. Şimdi diyor ki 'tek adam.' Ne tek adamı kardeşim. Patron millet olursa, tek adam olur mu? Verdiniz oyları seçtiniz 5 sene sonra beğenmediğiniz alaşağı edersiniz. Beğendiniz, bir 5 sene daha seçiyorsunuz. Çok iyi gidiyor, üçüncü sefer yine seçelim, yok. İki dönem. Bu padişahlık mı? Tek adam olur mu?” dedi.

Başbakan Yıldırım, Kilis'te toplam 500 yataklı yeni bir hastanenin yapılacağını da söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir