• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
"Bölgenin kalkınması adına ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da Karacadağ Kalkınma Ajansı (KKA) tarafından "Bölgesel Gelişme için Etkin Ortaklıklar Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Çalıştaya Vali Hüseyin Aksoy, KKA Genel Sekreteri Hasan Maral, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Bulgaristan Kalkınma Ajansı (BARDA) ve Ganada Bölgesi Meclisi yetkilileri ile kamu kurumlarının müdürleri katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Vali Aksoy, Diyarbakır olarak bölgedeki diğer illerle turizmde yeni hamle ve çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti.

Aksoy, "Türkiye'de 26 bölgede bir kalkınma ajansı oluşturuldu ve bunlar da Türkiye genelinde çalışmalara başladı. Karacadağ Kalkınma Ajansı da bunlardan birisidir. Şanlıurfa ilimizle birlikte ajans olarak bölgenin gelişmesi ve kalkınması adına belirli çalışmaları ortaya koymak ve sektörlerin daha iyi bir noktaya gelmesi adına yine illerdeki dinamiklerle birlikte ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kalkınma planlarının hazırlanmasında yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının önemli katkıları olduğunu dile getiren Aksoy, "Bölgenin gelişmesi ve kalkınması için bölge planları oluşturuluyor. Bölge planlarının hepsi de çevre düzeni planları ve belediyelerin yaptığı diğer planların üstünde, onların üst ölçeğindeki bir planlamadır. Dolayısıyla kalkınma ajansımızın ortaya koyduğu bu planlar diğer planların da en üst planı olarak bundan sonraki çalışmalarımızda bize rehberlik edecektir." ifadelerini kullandı.

Çalıştay, konuşmaların ardından sunumlarla devam etti. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir