• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
Kuyubaşı köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Köy-Der tarafından Batman merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegelûwê) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temasıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla saat 13.00'de yapıldı.

Etkinliğe, Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) üyesi Molla Adnan Aslan, köyün ileri gelenlerinden Cevat Beyca, Aydın Gönülaçar ve köy sakinleri katıldı.

M. Ali Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin ve Bünyamin Yükselten`in mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Rehber İlahi Grubundan Ömer Güneş, Mücahit Uğur, Abdullah Olam ve Nimettullah Karadeniz Hz Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema üyesi Molla Şehmus Emlük, Hz Muhammed'in güzel ahlak ve adaletinden bahsederek, tüm insanlığın onun yaşantısını örnek alması gerektiği belirtildi.

Allah-u Teâlâ'nın insanlığın kurtuluşu ve selameti için 124 bin peygamber gönderdiğini ifade eden Emlük, "Allah (cc) Hz. Şuayp'ı terazi için göndermiştir.  Hz. Şuayp'ın kavmi terazide sahtekârlık yapmaktaydı. Bizler teraziyi küçük görüyoruz. Allah adil olduğu için yeryüzünde adaletin olmasını istiyor. Bazı hain, kan emici insanlar bu teraziyi bozmak istiyorlar. Her şeyi kendilerine göre yapmak istiyorlar. Her şeyi kendilerine göre yapmak için mazlumların kafasına basıyorlar. Fakirleri eziyorlar. Bugün yapılanlar gibi Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Mısır'da ve bizim Kürdistan'ımızda bazı insanlar dünya sadece onlara olsun diye diğer insanları eziyorlar. Mekke dönemi de öyleydi. Mekke'de zenginler fakirleri eziyordu. Kadınların hak ve hukukları verilmiyordu. Allah-u Teâlâ Hz. Muhammed'i gönderdi. Hak ve adalet timsali Hz. Muhammed güneş gibi karanlık bir geceye gönderildi." dedi.

Konuşmanın ardından ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurulu Üyesi Molla Ahmet Gürceğiz'in yaptığı dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir