• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Bitlis İl Halk Kütüphanesine birincilik ödülü verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1949 yılında kurulan Türkiye Kütüphaneciler Derneği tarafından yapılan yarışmada, bin 137 kütüphane arasından halkla ilişkiler dalında Bitlis İl Halk Kütüphanesi Türkiye birincisi olarak seçildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, aldıkları bu ödülün yaptıkları çalışmaların bir karşılığı olduğunu belirtti.

Yücel, "2016 yılı içerisinde kütüphanemizde yaptığımız etkinlikleri düzenli bir şekilde sosyal medya üzerinde, web sayfamızda yayınlıyorduk. Bunların kütüphanecilik camiası tarafından görülmesiyle 1949 yılında Adnan Ötüken öncülüğünde kurulan Türkiye Kütüphaneciler Derneği tarafından kütüphanemiz bin 137 halk kütüphanesi arasında yılın en iyi halk kütüphanesi seçilmiştir." dedi.

Bu ödülün yaptıkları çalışmaların bir karşılığı olduğunu dile getiren Yücel, "Onun için çok mutlu ve gururluyuz. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Geçenlerde ziyaretimize gelen bir kullanıcımıza, 'İstediğiniz hizmeti alabiliyor musunuz?' diye sormuştum. Cevabında 'Kütüphanenizin eksikleri elbette var ama bu eksiklerinizi kapatan bir özelliğiniz de var. O da gülümseyerek hizmet veriyorsunuz. Bu sizin açığınızı tümüyle kapatıyor.' dedi. Bu da bizim için en önemli anahtar diye düşünüyorum. Bizler hizmetimizi ne kadar güzel verirsek, okuma oranı o kadar yükselecektir. Öncelikli hedefimiz elimizdeki imkânları kullanarak okuyucularımız, kullanıcılarımız ve vatandaşlarımız arasında bu hizmeti yaygınlaştırmaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir