• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
MİT`ten `Adil Öksüz` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli İstihbarat Teşkilâtı (MİT) Müsteşarlığı, Gülen örgütünün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen firâri Adil Öksüz'le ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Öksüz'ün MİT'e çalıştığı iddiaları yalanlandı:

"Adil Öksüz, Milli İstihbarat Teşkilâtı'nın terör örgütü içerisindeki kaynağı olmamıştır ve Milli İstihbarat Teşkilâtı'na çalışmamıştır. Adil Öksüz`ün nasıl serbest kaldığı konusu yargının işi olup, ilgili makamlar tarafından gerekli soruşturma ve takibat yapılmaktadır.

ByLock programının çözülmesi, FETÖ/PDY'nin çökertilmesinde, ilişki ağının deşifre edilmesinde ve mensuplarının devletten ayıklanmasında kullanılan önemli kaynaklardan biridir. İstihbari çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock'a ilişkin tespitler, Mayıs 2016 tarihinden itibaren, çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eş zamanlı olarak paylaşılmıştır.

Bu itibarla, FETÖ/PDY örgütü tarafından dile getirilen mesnetsiz iddiaların, ana muhalefet partisi tarafından da dillendirilmesi, FETÖ/PDY mücadelesine olumlu bir katkı sağlamadığı gibi milli güvenliğimize de zarar vermektedir."

MİT Müsteşarlığı, son günlerde ana muhalefet partisi CHP tarafından gündeme getirilen ve teşkilâtı hedef alan iddiaların, "15 Temmuz darbe girişimini sulandırma çabaları"yla örtüştüğünü belirtti.

MİT'in, "yabancı güçler ve terör örgütlerince uygulanan bu tür psikolojik harp odaklı iddiaları muhatap almadığı" ifade edilen açıklamada, "Buna karşın, tarihin kaydettiği bu olağanüstü günlerde, bu iddiaların ana muhalefet partisi tarafından da gündeme getirilmesi, cevap verme zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır" denildi.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında, "Adil Öksüz`ü ben açıkladım, daha kimi açıklayayım? Adil Öksüz`ün elindeki GPS cihazını devletin hangi kurumu ithal etti?" diye sormuştu. Kılıçdaroğlu, "Herkes kelepçelenirken onlara kelepçe vurulmadı. Neden? MİT yasasında bir değişiklik yapıldı 2014`te. Başbakanın emri ve talimatı olmadan hiçbir MİT görevlisi tutuklanamaz, gözaltına alınamaz. Adil Öksüz neden tutuklanmadı, neden gözaltına alınmadı?" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde, "Adil Öksüz MİT elemanı mıdır?" diye sormuştu.

İki gün gözaltında kaldı, serbest bırakıldı, kaçtı

15 Temmuz darbe girişimini organize eden isimler arasında yer alan Adil Öksüz, 16 Temmuz`da Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındı. Öksüz, 18 Temmuz`da sabaha karşı savcılığa sevk edildikten sonra tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarıldı. Öksüz, "sabit ikametgâh sahibi olması ve delilleri karartma imkânı olmaması" gerekçeleriyle serbest bırakıldı. Savcılık bu karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren hâkim de tutuklama talebini reddetti. Hem Öksüz'ü serbest bırakan hem de savcının itirazını reddeden hâkimler hakkında HSYK tarafından soruşturma başlatıldı. İki hâkim görevden uzaklaştırıldı.

Akıncı Üssü iddianamesi de mahkemede: 2 numara Adil Öksüz

Darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlerle ilgili iddianame de mahkemeye gönderilmiş durumda. İddianamenin bir numaralı şüphelisi Fethullah Gülen, iki numaralı şüpheli ise Adil Öksüz.

Kaynak: AA, Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir