• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Batman Üniversitesi orman alanlarını fidan dikimine açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, üniversite içerisinde bulunan orman alanlarına tüm halkı fidan dikmeye davet edildi.

Açıklamada, Dicle Nehri kıyısında kurulan Üniversite Batı Raman Kampüsü`nün, 13 bin dönüm alanı kapsadığı, bu alanın 7 bin dönümünün Üniversite Rektörlüğü tarafından fidan dikim alanı, yarının orman alanları olarak belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, “Batı Raman Kampüsü`nün Batman`ın en yeşil alanı olması yolunda Üniversitemiz tarafından ciddi adınlar atılmış olup, 2008 yılından bu yana Batı Raman Kampüsü`ne 120 binden fazla fidan dikilmiştir. Üniversitemiz Batı Raman Kampüsü`nde fidan dikim alanına ekilen 120 bin fidan 0-5 yaş grubunda diş budak, kızılçam, mavi servi, badem, fıstık, akasya, cennet ağacı, mahlep, karaçam vb. türlerde fidan dikilmiş ve yıl boyu bakımları yapılmaktadır. Üniversitemiz, oluşturduğu fidan dikim alanlarında yarının ormanlarını oluşturma gayreti içerisinde olup, Batman şehir merkezinin hemen yakınında Batmanlı hemşerilerimizin aile ve çocuklarıyla stres atabilecekleri, spor yapabilecekleri, mesire alanlarını oluşturma amacındadır.” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemiz, Batı Raman Kampüsünün yeşillendirilmesi, bereketlendirilmesi ve şehrimizde fidan dikme kültürünün geliştirilmesi amacıyla oluşturulan fidan dikim alanlarına STK`ların, kamu ve özel kurumların yanı sıra halkın da fidan dikebilmesi için alanlar oluşturmuş, fidan dikimi yapmak isteyenlere dikim yaptıkları yere isim verme hakkı da tanımıştır. Üniversitemiz, orman alanlarına dikilen fidanların yeşermesi ve gelişmesi için yıllık bakım çalışması yapacak olup, tüm Batmanlıları bu çerçevede Üniversitemiz orman alanlarına fidan dikmeye bekliyoruz.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir