• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Batman Belediye Başkan vekili çalışanları uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla basın toplantısında bir araya geldi.

Bazı belediye çalışanlarının referandumda ‘hayır` için çalıştığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksoy, belediye çalışanlarına uyarılarda bulunarak, belediye imkânlarını ‘hayır` için kullanan kişilerin bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerini belirterek, “Ben belediyede PKK militanına böyle rahat rahat at oynatmam.” dedi.

Suça bulaşmış bazı belediye çalışanlarına yönelik revizyona gittiklerini söyleyen Aksoy, “Daha önceki yönetimlerde belediyeye kimlerin, nasıl, ne şekilde, hangi referanslarla işe girdiğini, alındığını biliyorsunuz. Göreve geldiğimizde ekmekleri için belediyede iş yapan insanlar vardı. Bir de tabi yürümesi gereken belediye hizmetleri vardı. Dolayısıyla belediyede çalışan herkesi oradan uzaklaştırarak, oraya yüzde yüz yeni bir kadro kurmamız da mümkün değildi. Ancak belediyeyi halka hizmetin bir yolu olarak görmekten ziyade burayı siyasi bir üs olarak görmüş, belediye kaynaklarının, paralarının yasadışı terör örgütüne aktarılma yeri olarak görmüş, belediye tesislerini şiddet olaylarında kullanılacak molotof kokteyllerin hazırlanma yeri olarak görmüş, belediye araçlarını suikast, bombalı eylemlerde kullanmakta hiç sakınca görmemiş ve buna aracılık etmekte bir sakınca görmemiş kişilerle de çalışmamız mümkün değildi. Bu yönde de suça karışmış insanlarla çalışmamız mümkün değildi. Belli bir dengede, kırıp dökmeden tabi ki bir personel revizyonuna gittik.” dedi.

“Referandum sürecini bahane ederek bir takım ayak oyunlarına girebilirler”

Belediyede hâlâ iyi niyetten yoksun kişilerin olabileceğini belirten Aksoy, “Suça karışmayan, terör örgütlerine bulaşmayan, kazandığı parayı helal eden, halka hizmet eden insanlarla çalışmada hiç sakınca yok demiştik. İnsanların siyasi fikirlerine göre onlara işlem yapmamız mümkün değil demiştim, ama siyasi fikre sahip olmak ayrı bir şeydir, terörist olmak, teröre destek vermek, zemin hazırlamak ayrı bir şeydir. Tabi buna izin vermemiz mümkün değildir. Bin 800 küsur kişi belediyemizde çalışıyor. Bu teşkilat içerisinde hâlâ yaptığı işin sorumluluğunu anlamayan, bu sorumluluğa varamayan, iyi niyetten yoksun kişilerde olabilir. Bunlar bu referandum sürecini de bahane ederek bir takım ayak oyunlarına girebilirler.” diye konuştu.

“Bulunduğu yeri siyasi atraksiyonlar için kullananlara izin vermeyeceğiz”

Belediye hizmetleriyle referandumu özdeşleştirmenin son derece yanlış olduğunu vurgulayan Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bulanık suda balık avlamak isteyenler bu süreci bahane ederek akıllarınca bir takım oyunlara girişiyorlar. Belki belediye içerisindeki bir takım kişiler, gruplar hukuken bağlı ve sorumlu oldukları belediye yönetiminden değil de dışarıda başka odaklardan, oluşumlardan talimat alıp akılları sıra bu referandum konusunda bir operasyon yapmak, akılları sıra burada referandum sürecini etkilemek konusunda girişimleri de olabilir. Kamuoyu bunu bilmelidir; biz bu süreçte yasal sorumlulukların dışına çıkan, belediye içerisinde aldığı maaşı vatandaşa hizmet etmek için alırken bulunduğu yeri siyasi atraksiyonlar için kullananlara da izin vermeyeceğiz.”

“Belediyemizin referandumla ilgili ve anayasa oylamasına karşı olmakla ilgili ne bir düşüncesi ve ne bir faaliyeti vardır”

Belediye çalışanlarına referandumu etkileyecek, spekülasyon ve toplumda huzursuzluk yaratacak herhangi bir eylem ve işlem içerisinde olmamaları için uyarılarda bulunduklarını aktaran Aksoy, “Bir takım belediye görevlerinin böyle bir hareketlenme içinde olabileceklerinin duyumunu aldık. Bu konuda gerekli idari tedbirini de aldık. Belediye içerisinde referanduma etki edecek çaba, faaliyet, düşüncede olan varsa onlarla ilgili gereğini yaparız. Dün iki otobüse 5-6 adet ‘hayır` stickerları yapıştırmışlar. Bu konuyu hemen incelemeye aldık. Bu iki otobüse yapıştırılan ‘hayır` stickerları fotoğraflandıktan sonra ve bir algı malzemesi haline getirildikten sonra sökülmüş. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Belediyemizin referandumla ilgili ve anayasa oylamasına karşı olmakla ilgili ne bir düşüncesi ve ne bir faaliyeti vardır. Belediye içerisinde bunu yapmak isteyen bir takım kişiler çıkabilir, buna da izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında belediye çalışanlarına uyarılarda bulunarak, belediye imkânlarını ‘hayır` için kullanan kişilerin bedelini çok ağır ödeyeceklerinin altını çizen Aksoy, “Buradan belediye görevlilerini bir kez daha uyarıyorum; belediyemizi, belediyemizin bize sağladığı imkânları, yetkileri kendi siyasi amaçları için işte ‘anayasaya hayır` de, şeklinde kullanmak niyetinde olan varsa bunu bir daha düşünsünler. Hukuk sınırları içerisinde bunun bedelini çok ağır öderler. Herkes adam gibi, efendi gibi işini yapsın. Ben belediyede PKK militanına böyle rahat rahat at oynatmam.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir