• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Üniversite öğrencileri İdlib`deki katliamı lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de rejim uçaklarının İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun bölgesinde klor gazıyla düzenlediği, 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 400'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıya tepkiler devam ediyor.

Mardin Artuklu Üniversitesinde (MAÜ) eğitim gören öğrenciler, saldırıyı kınamak amacıyla üniversitenin kampüsünde basın açıklaması düzenlediler.

İlahiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler Edebiyat Fakültesine kadar yürüdüler. Sık sık tekbirler getiren öğrenciler, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Birleşmiş Milletler terör örgütü" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" şeklinde sloganlar attılar.

Basın açıklaması öncesi Suriyeli İhsan Atiya Arapça bir konuşma yaparken, basın açıklamasını öğrenciler adına Kamuran Abukan okudu.

Suriye'de 7 yıldır işlenen ve yaklaşık bir milyon insanın ölümüne neden olan insanlık dışı katliamların artarak devam ettiğini vurgulayan Abukan, İdlib'de karanlık Batı ruhunun icadı olan kimyasal silahlarla düzenlenen saldırıda çoğu çocuk yüzlerce insanın hayatını kaybettiğine değindi.

Abukan, "Artık gözlerimizin içine baka baka İslam coğrafyasında kardeşlerimizin ve dini, dili, ırkı ne olursa olsun mazlumların katledilişine sessiz kalmayacağız. Artık bizi Endülüs'süz, Halep'siz, Halepçe'siz, Şam'sız, Hama'sız, Mısır'sız, Kerkük'süz, Kudüs'süz bırakıp İstanbul'u yakma girişimlerinize seyirci kalmayacağız. Kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve çocuklarımıza uzanan o kirli ellerinizi kırmaya ahdettik. Bilinsin ki bizim kitabımızda zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur. Bu coğrafyada döktüğünüz her damla kanın, zulmettiğiniz her mazlumun hesabını sizden soracağız. İdlib'de insanlık suçu işleyen hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği yöntemlerle masum sivilleri katleden zalim rejim ve emperyalist destekçileri bilin ki vekâlet savaşlarınızı yürüten taşeron örgütlerinizle ve siz kuklacı emperyalistlerle hesaplaşacağız." dedi.

MAÜ öğrencileri olarak yeryüzünde hürriyetin ve adaletin hâkim olması için çabalarının, ümitlerinin, gayretlerinin ve mücadelelerinin artarak devam edeceğini ifade eden Abukan, "Elimizden geldiğince yeryüzünün bütün mağdur, mazlum ve mustazaflarına kol kanat germeye, kucak açmaya devam edeceğiz. Son nefesimize kadar ümitle ve azimle gayret edeceğiz. Üzüleceğiz, kalbimiz taşlaşmasın diye ağlayacağız. Zalimlere lanet edeceğiz ve gevşemeyeceğiz. Asla ve asla ümitsizliğe kapılmayacağız, pes etmeyeceğiz ve siz cani katiller, yenilip cehenneme sürüleceksiniz." şeklinde konuştu.

Öğrenciler, basın açıklamasının ardından sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Salih Keskin-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir