• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Müftülük çalışanları için bilgilendirme semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Batman İl Müftülüğünün organizasyonuyla Batman'daki müftülük çalışanlarına yönelik vakıf hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.

İl Kültür Müdürlüğünün konferans salonunda gerçekleştirilen seminer, TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, İl Müftüsü ve TDV Batman Şube Temsilcisi Turgut Erhan, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve müftülük çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan Erhan, tarihi oldukça eski olan vakıfların, medeniyetlerindeki en önemli müessese olduğunu söyledi.

Erhan, "Vakıf medeniyetini Hz. Adem dönemine kadar götürmek mümkündür. Çünkü onun inşa etmiş olduğu o kutsal mekân Kâbe'dir. Bugün hizmet verdiği gibi kıyamete kadar da o hizmeti sürdürecektir. Dolayısıyla bizim vakıf medeniyetimiz inanan insanlar için oldukça eski ve insanlıkla beraber başlayan bir medeniyettir. 'Sevdiğiniz şeylerden harcamadıkça hayra ulaşmak, iyiliği elde etmek mümkün değildir.' diyen bir kitabın inananları olarak vakfın ne kadar önemli olduğunu kitabımızdan öğrenmemiz mümkündür." dedi.

Batman'da vakıf alanları olan camilerin yetersizliğine değinen Erhan, sözlerini şöyle tamamladı: "1957'de ilçe, 1990 yılında il olan Batman'ımızda hızlı bir göç ve özellikle yeni yerleşim alanlarının da olmasıyla beraber maalesef vakfın geri plana itildiğini üzülerek görüyoruz. Çünkü yeni inşa edilecek mekânlara camiler yapılamamıştır. Bunlar yapılamayınca onun müştemilatı olabilecek vakfı ayakta tutabilecek, ibadet mekânının sürdürülebileceğini sağlayacak olan kaynağı da bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Yani ilimizde şehrin nüfus oranına uygun bir vakıflaşmanın olmadığını görüyoruz."

Daha sonra TDV'nin faaliyetleriyle ilgili bir sunum yapan Kocamış ise vakfın misyon ve vizyonunu anlattı.

Vakfın misyonu hakkında Kocamış, "Yeryüzünde iyiliğin egemen olması için insanlara ve bu yolda çaba sarf eden kurumlara maddi ve manevi destek olmak şeklinde belirlenmiş. Misyonda yer alan iyilikten maksat Batı'nın tarif etmiş olduğu hümanist yaklaşımdan ibaret değildir. Bizim Türkiye Diyanet Vakfı olarak iyiliği egemen kılmaya çalışmamızın temelinde yatan şey, yeryüzünde din Allah'ın oluncaya kadar mücadele etmek görevini bizlere yüklemiş olan Rabbimizin vermiş olduğu ana görevin direkt kendisidir." ifadelerini kullandı.

TDV'nin, Türkiye ve 7 kıtada hizmetlerde bulunan bir vakıf olduğunu sözlerine ekleyen Kocamış, "Vakfımız hizmetlerini yürütürken tabi olduğu ilkeleri bulunmakta. Adalet, ihsan, merhamet, istikamet, tarafsızlık, sürdürülebilirlik, hesap verebilirlik, bütünlük ile kalıcılık ve estetik ilkeler bizim hizmetlerimizi şekillendiren ana unsurları teşkil etmekte." şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir