• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
"Zalimler Müslümanların dağınıklığından cesaret alıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdlib'de rejim uçaklarını kimyasal saldırısı sonucu hayatını kaybedenler için Şanlıurfa`nın Eyyübiye ilçesindeki Eyüp Peygamber Camii'nde sabah namazında Müminler duaya durdu.

Kılınan sabah namazının ardından Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, başta İdlib`de hayatını kaybedenler olmak üzere tüm dünya Müslümanlarının zulümden kurtulması için dua etti. Açık, duasında İslam ümmetinin birliğine vurgu yaptı.

Yapılan duanın ardından cami avlusunda toplanan kalabalık grup, Suriyeli bir âlimin Arapça yaptığı duygulu duasına icabet etti.

Bazı vatandaşların dua esnasında duygulandığı görüldü. Yapılan duaların ardından İLKHA mikrofonlarına konuşan STK yetkilileri ve vatandaşlar, yaşanan zulümlerden kurtulmanın tek yolunun ümmetin birliğinden geçtiğini söyledi.

İdlib`de yaşanan katliama sessiz kalmamak adına iki gündür sabah namazında yapılan dua programında katıldığını söyleyen İlk Öncüler Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Mustafa Tosun, "Suriye`de yaşananlar gün geçtikçe yüreğimizi kanatıyor. Bizler Müslümanlar olarak buraya gelen kardeşlerimize ve oradakilere insani yardım konusunda elimizden geleni yapıyoruz ama onların başına yağdıran zalimlerin silahlarına engel olamıyoruz. Temennimiz odur ki vicdan sahibi güçlü kişiler ya da hükümetlerin bu zalim diktatörlere dur desin. Bu ümmetin gençleri bir hiç uğruna ölmesin." diye konuştu.

"Zalimler bu fütursuz saldırı cesaretini İslam âleminin üç maymunları oynamasından alıyor"

Zalimin yaptığı zulümden ziyade İslam âleminin sessizliğinin canımızı daha çok yaktığını belirten Mehmet Yıldız, zalimlerin bu fütursuz saldırı cesaretini İslam âleminin üç maymunları oynamasından aldığını belirterek İslam âleminin sesini çıkardığı gün zalimlerin zulmünü keseciğini söyledi.

Zalimlerin Müslümanlara pervasızca saldırma cesaretini ümmetin dağınıklığından aldığını belirten Şanlıurfa YAR-DER Yönetim Kurulu Üyesi Seyfettin Gündüz ise şöyle konuştu:

"Biz dağınık olduğumuz için küfür bu dağınıklığımızdan güç buluyor. Ve 14 bin kilometreden gelip  bizi bombalıyorlar, parçalıyorlar. Daha 10 gün önce Musul`da sivil ve çocukların sığındığı yerler bombalandı. Orada 200`den fazla insanımız şehit oldu. Eğer ümmetin birliği olsaydı onların haddine miydi üzerimize bomba yağdırmak. Ecdadımız Osmanlı güçlü olduğu dönemde Fransa`da oynanmakta olan bir dansı 200 yıl yasaklamıştır. Bu yüzden en büyük zaafımız küfrün gücü değil bizim dağınıklığımızdır. Rabbim bizlere birlik ve beraberlik nasip etsin." (Osman Gülebak-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir