• DOLAR 32.582
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2432.141
  • ...
Teğmenden darbe tweet`i
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İddianameye göre 143. Filo Komutanlığı`nda teğmen olarak görev yapan şüpheli Suat Fatih Karadağ`ın telefonundaki ‘resimler` bölümünde ‘iddaakrali@kraliddaaci40` isimli Twitter kullanıcısı tarafından ‘mustafaselanik3` isimli Twitter kullanıcısına 19 Haziran 2016 tarihinde saat 01.10`da gönderilen “15 Temmuz 2016 cuma Türkiye`de askeri darbe at fava bekle istihbaratım sağlam” şeklindeki tweet`in görüntüsü bulundu.

İddianamede, Üs Komutanı Hakan Evrim`in, FETÖ`nün yayın organlarından olan Günışığı dergisine abonelik ücretlerini toplayan Seyit Ahmet Şahin`e abonelik ücretini EFT işlemi ile gönderdiği kaydedildi. Evrim`in odasında Sultan Abdülaziz`in tahtan indirilmesini konu alan “Bir darbenin anatomisi” isimli kitabın da bulunduğu ifade edildi.

İddianamede suç tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı`nda Hava ve Uzay Gücü Araştırma Merkezi Komutanı olan Albay Yücel Topçu`nun ilginç ifadesine de yer verildi. Topçu ifadesinde, Murat Çınar isimli albayın kendisini aradığını belirterek, “Bana ‘Abi göreve gideceğim, fazla rütben var mı` dedi. Yarım saat, 45 dakika sonra verebileceğimi söyledim. ‘O zaman gerek yok` dedi. Evime gittim. Sabah 09.30`a kadar televizyondan darbeyle ilgili olan biteni ben de izledim” dedi. 

Kaynak: Hürriyet

Bu haberler de ilginizi çekebilir