• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
"Sağlık personeli açığını kapatmaya çalışıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Referandum çalışmaları kapsamında Şanlıurfa`da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil bölümünde kalan hastaları ziyaret etti.

Çelik, ziyaret ettiği Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, hastane yöneticileri ile birlikte hastanede incelemelerde bulundu.

Hastaları ziyaret edip geçmiş olsun temennisinde bulunan Bakan Çelik`i karşılarında gören birçok vatandaş Bakan Çelik`e sorunlarını anlattı. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, geçen ağustos ayında açılan hastanede bugüne kadar yaklaşık bir milyon hastaya bakıldığını söyledi.

20 bin bebeğin bu hastanede dünyaya geldiğini, yine aynı hastanede 70 bin hastanın da yatılı olarak tedavi ediliğini belirten Çelik, tüm bunların açılan hastanenin önemini ortaya koyduğunu söyledi.

Hastanede bin 900 personelin çalıştığını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

“Hemşire noktasında biraz açığımız vardı. Bu noktada önümüzdeki günlerde yeni atamalar olacak. Sağlık Bakanımızla görüştük. Şanlıurfa'nın sağlık personeli noktasında eksiğinin olmaması için çaba gösteriyoruz. İlçelerimizde de yeni hastaneleri hizmete aldık almaya devam ediyoruz. Hilvan'da, Haliliye'de devreye girdi. Suruç ve Birecik ilçelerimizde devreye girecek. İlçelerimizde de vatandaşlarımızın ihtiyacı var. Bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada ihtiyaç olan tüm branşlarda sağlık personelinin atanması konusunda bir sorun yaşamıyoruz. Her atama döneminde kademeli olarak sağlık buraya gelmektedir. Hastane yöneticilerimizle görüştüm. Hekim anlamında ciddi bir sorunumuz görünmüyor. Diğer yardımcı personel anlamında da açığımızı kapatmanın gayreti içerisindeyiz.”

Bakan Çelik'e AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Faruk Günak eşlik etti. (Osman Gülebak-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir