• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
"Bu coğrafyada kaderimizi kendimiz belirleyelim istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Nisan`da yapılacak Anayasa değişikliği halk oylaması çalışması kapsamından Nusaybin ilçesine gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı partililerle bir araya geldi.

İlçe girişinde AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ve partililer tarafından karşılanan Ünal ve beraberindekiler, Seçim Koordinasyon Merkezinde (SKM) partililere hitap ederek, 16 Nisan`da yapılacak halk oylamasının önemine değindi.

Ünal konuşmasında, “Bizler dertli insanlarız. Bizler bu coğrafyanın çocukları, bu coğrafyada dertli kılan şey bu coğrafyanın mazlum çocukları olmamızdır. Son 150 yıldan beri bu coğrafyada yaşayan ve ortak kaderi paylaşan hepimiz bir düzen arıyoruz. Bu coğrafyada kendi kaderimiz kendimiz belirleyelim istiyoruz. Bu coğrafyaya 10 bin, 5 bin kilometre öteden gelip kaderimizi tayin etmek isteyenlere, bu bizim kaderimiz, bu kader bu coğrafyada yaşayan, ortak kaderi paylaşan, Kürt`iyle, Türkü`yle, Adap`ıyla bütün kimliklerin kendi mukadderatına karar vermesi gereken bir kader diyoruz.”  ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkeleri, Almanya ve Hollanda`nın tutumunu da eleştiren Ünal, bu ülkelerde tek bir yasayı ihlal etmeyenlerin söz konusu Türkiye olunca canlı bombayı caiz, bu şehrin caddelerine bomba koymayı meşru gördüğünü söyledi.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da, Nusaybin'in hiç bir şekilde çukur siyasetine yer vermeyen Türkiye'nin geleceği olan gençlerden oluşacağını kaydetti.

Geçtiğimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın telekonferansla katıldığı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki`nin katılımıyla 4 bin 600 konutun temelinin atıldığını hatırlatan Bölünmez, “Nusaybin halkı layık olduğu bir yaşama kavuşacak. Eskiden Nusaybin doğunun Paris`i sayılırdı. Eski güzel günlerimize dönmemiz için elimizden geleni yapıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın çalışmaları var. Ağız Diş Merkezine 20 tane ünite planlaması yapıldı.” dedi.

16 Nisan`da yapılacak halk oylamasına da değinen Bölünmez, hiç bir şekilde AK Parti veya milletvekili davası olarak değil, çoluk çocuğun geleceği olarak düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ünal, Mardin Milletvekili Bölünmez yanı sıra Mardin eski Milletvekili Süleyman Bölünmez ve AK Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel esnafı ziyaret etti. (Cihat Şayık- İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir