• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Terör rejimi israil Arakib köyünü 111`inci kez yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arakib Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, yaptığı açıklamada, İşgal güçlerinin bugün buldozerler eşliğinde köye girdiğini ve yıkıma başladığını belirtti.

Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 87 kişiden oluşan köy halkının zor şartlar altında kaldığını ifade eden Turi, işgal rejiminin sürekli gerçekleştirdiği yıkımlardan dolayı Arakib'de betondan ev yapma imkanı olmadığını, 22 ailenin tahtadan ve tenekeden oluşan derme çatma yapılan 13 evde hayatlarını idame ettirdiklerini belirtti.

Köy sakinlerinin burada kalmakta ve köylerini yeniden inşa etmekte kararlı olduklarını söyleyen Turi, "Gitmeyeceğiz ve köyümüzü yeniden inşa edeceğiz." dedi.

İşgal rejimi Arakib köyünü, en son mart ayında olmak üzere Temmuz 2010'dan bu yana 110 kez yıkmıştı.

Terör rejimi İsrail, Negev bölgesindeki köylere elektrik ve su gibi yaşam için zorunlu olan hizmetleri sunmadığı gibi bu bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.

İşgal rejimi Arakib köyünün yasa dışı yollarla kurulduğunu ve yıkılması gerektiğini iddia ediyor. Köy halkı ise bu toprakların terör rejiminin kurulmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını vurguluyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir