• DOLAR 32.578
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2418.693
  • ...
"Katliamların son halkası kimyasal silahlarla hayatlarına son verilen bebeler oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelen, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformuna bağlı derneklerin üye ve gönüllüleri, Suriye'nin idlib şehrinde Rejim ve işbirlikçileri tarafından yapılan kimyasal gaz saldırılarını telin etti.

Grup adına basına açıklamasını okuyan Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi İbrahim Dağılma, Suriye`de yıllardır yaşanan zulüm ve katliamların, ateşkes ilanlarına ve barış görüşmelerine rağmen devam ettiğini söyledi.

Dağılma, "Bazen rejim güçleri, bazen Rus, ABD ve diğer silahlı grupların saldırıları sonucu birçok masum katledilmekte, insanlığa karşı ağır suçlar işlenmektedir. Dün de sabah saatlerinde Suriye`nin İdlib kentine yönelik düzenlenen kimyasal saldırılarda, içinde çocukların ve kadınların bulunduğu onlarca kişi katledilmiş yüzlercesi ise yaralanmıştır." dedi

Rejim güçlerinin kimyasal ile saldırırken, Rusya'nın da uçaklarıyla yaralıların getirildiği hastaneyi vurduğunu belirten Dağılma, "Öte yandan Suriye'de rejimi başkent Şam'da muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırılarında da en az 32 sivil hayatını kaybetti. Bunca sivilin öldürüldüğü bir katliamda, katliamı kimin yaptığının, ne için yaptığının ve hangi silahla yaptığının hiçbir önemi yoktur. Katliamların mazereti ve bahanesi olmaz, olamaz! Kadın-erkek demeden, yaşlı-çocuk ayırt etmeden insanların üzerine kimyasal bombalar yağdırmanın; toprağı, havayı, suyu zehirleyerek nesillerin geleceğini heba etmenin insanlık önünde de Hak Teâlâ katında da hiçbir açıklaması olamaz." ifadelerini kullandı.

"Katliamların son halkası ise kimyasal silahlarla hayatlarına son verilen bebeler oldu"

Dağılma, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Esed rejiminin, kimyasal silah kullanarak çocukları katlettiği saldırıların sözde ateşkesin sürdüğü bir ortamda devam ettiriliyor olması akla Astana görüşmelerinde garantör konumundaki ülkeleri getirdi. Hatırlanacağı üzere Suriye savaşının ateşkesle sonuçlanması sonrası Türkiye, İran ve Rusya garantör ülkeler olarak, Suriye'de ateşi başlatan taraf olmama ve ateşkesi ihlal ve karşıt iki tarafın da yapacağı saldırıları önlemek için gerekli tedbirleri alacaklarını garantilemişlerdi. Ancak şu ana kadar ardı arkası kesilmeyen rejimin katliamları önlenmezken, son halkası ise kimyasal silahlarla hayatlarına son verilen bebeler oldu."

Suriye işgali ve vahşetine dâhil olan her ülkenin bu zulme ortak olduğunu ifade eden Dağılma, "Kendi menfaatlerinden geçemeyenlerin mazlumların canına dair bir endişesi olmaz, yapılan kınama açıklamaları da ancak bir timsah gözyaşı olarak kalır. Daha yakın zamanda Musul ve Yemen`de yüzlerce Müslüman`ın kanı dökülmedi mi? Müslüman kanını bir damla petrol kadar değerli görmeyen haçlı sürüsünün İngiltere`deki birkaç öldürülme için dünyayı ayağa kaldırması olaya nasıl bakmamız gerektiğini bizlere fazlasıyla öğretmiyor mu?" diye ifade etti.

"Ey Müslümanlar, İslam ümmeti! Bingöl Halkı, 21. Yüzyılın firavun, nemrut ve Ebucehilleri olan ABD, Rusya, AB, İsrail. Esed, Sisi ve diğer yerli işbirlikçilerin Saldırı ve katliam haberlerine alışıp duyarsızlaşmayalım!" diyen Dağılma, "Kardeşliğimizi unutmayalım, tek yürek olarak mazlumun yanında rengini, cinsini ve ırkını sorgulamadan yer alalım. Ey İslam ülkelerinin liderleri, aydınları, insan hakları müdafileri! Bu karanlık ve kuralsız savaşı durdurmak için siz de ‘ulusal, yöresel` ve adı ne olursa olsun tüm hesap ve beklentilerinizi bir kenara bırakarak maddi ve manevi her türlü gücünüzü ümmet için seferber edin. Masumları, anaları, yavruları ezip geçen bu hayâsızca akını durdurun. Unutmayın, bu vebal her birinizin, hepimizin sırtındadır. Bu zulüm ateşi sizi de tutuşturmadan yöneticilik ve şahitlik sorumluluğunuzu ifa edin." açıklamasında bulundu.

Dağılma, "Son söz olarak saldırıyı ve saldırgan katilleri başta ABD, Rusya emperyalizmi, Esed zalimi olmak üzere tüm işbirlikçileri şiddetle lanetliyoruz. Suriye halkı başta olmak üzere Irak, Filistin, Yemen ve ümmet coğrafyasının tamamının yaşadığı tahammülü zor acıların bir an önce son bulmasını Rabbimizden niyaz ediyor ve saldırı sonucu katledilenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz." şeklinde konuştu.

Program, Vahdettin Altınova'nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir