• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Tunceli Valisi Kaymak muhtarlarla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhtarlar toplantısı Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Kaymak, başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Vali Kaymak, merkez köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kurum amirleri köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Osman Kaymak, konuşmasına muhtarlara hitaben, " Sizler bizim mahalledeki, köydeki elimiz, kolumuzsunuz. İster mahallede ister köyde bulunduğunuz yerdeki insanları orada yaşayanları en iyi sizler bilirsiniz." diyerek başladı.

Valilik, Belediye ve diğer bütün daire müdürlerinin vatandaşların eksikliklerini giderebilmek için ellerinden geleni yapacağını söyleyen Kaymak, "Sizler seçimle gelmektesiniz. İhtiyar heyetinizle birlikte büyük görevler ifa etmektesiniz. Köyünüzde ve mahallenizde yaşananları orada olan bitenleri bize haber vermelisiniz. Terörle mücadelemiz devam ediyor. Terör örgütü dağlarda gezmeyecek. Kimse size baskı yapmayacak. Köylerimiz de şehir gibi olacak. Yeter ki halkımız devletine bağlı olsun. Sizler bizlere destek olacaksınız biz de sizin hizmetinize koşacağız." dedi.

2017 yılında ilimizde köylerin altyapı yatırımlarına ilişkin KÖYDES Projesi kapsamında yapılacak çalışma programı için 14 milyon 126 bin 902 TL ödenek tahsis edildiğini aktaran Kaymak, "İlimize  tahsis edilen ödeneğin, köylerimizin temel altyapı hizmetleri; içme suyu, yol,  kanalizasyon gibi işler için kullanılacak. Teknik olarak yerleşik nüfusa bakılacak ve su miktarı ona göre değerlendirilecek suyun yeterli olduğu köylerde çalışma yapılmayacak, ihtiyaca göre yapılacaktır. Köylerde su sayacı uygulaması yapılacak. Su sayacı alamayan köylüye bizler yardımcı olacağız. Bu sene daha iyi bir dönem geçireceğiz." dedi.

Muhtarların talep ve isteklerini dinleyen Vali Kaymak, sorunlar ve taleplerle ilgili olarak kurum müdürlerine söz vererek taleplerle ilgili bilgi paylaşılmasını sağladı.

Sorunların imkânlar ölçüsünde çözüme kavuşturması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Vali Kaymak, katılımlarından dolayı tüm muhtarlara teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir