• DOLAR 32.588
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2411.427
  • ...
Tek başına yaşayan yaşlılara evde hizmet veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de Kızıltepe İlçe Belediyesinin oluşturduğu "belediye sizinle" adlı ekip, engelli ve yaşlıları evlerinde ziyaret edip, kendilerine sağlık, ev temizliği ve tıraş gibi hizmetleri veriyor.

Kızıltepe Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş'ın başlattığı çalışmalar kapsamında, ilçe merkezinde ikamet eden yaşlılar evlerinde ziyaret ediliyor.

Burada vatandaşların taleplerini dinleyen ekip, başta ev temizliği olmak üzere diğer hizmetleri vermeye çalışıyor.

Konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Seher Aydın, "Her bir yaşlı başlı başına bir tarihtir ve bizim yanımızda çok değerlidir. Her birey de yaşlı adayıdır. Yaşlılara ve çocuklara sahip çıkmayan bir toplumun geleceği pek parlak düşünülemez. Biz de Belediye Başkan Vekili Kaymakamımız Ahmet Odabaş'ın talimatıyla 'belediye sizinle ekibi' olarak yaşlı ve engellileri evlerinde ziyaret edip, talep ve ihtiyaçlarını alıyoruz. Daha sonra ihtiyaçları doğrultusunda saç ve tırnaklarını kesiyoruz, banyolarına yardımcı oluyoruz. Ev temizliğini yapamayanların evini temizliyoruz." dedi.

İlçede tek başına yaşayan 2 bin yaşlının olduğu bilgisini veren Aydın, "İlk etapta onlara hizmet veriyoruz. Ondan sonra 80 yaşın üzerindeki bine yakın çifte hizmet vereceğiz. Bilindiği üzere hasta ve yaşlıların duası makbuldür. Yapılan hizmetin karşılığında sadece kendilerinden dua talebinde bulunuyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir