• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR: Van esnafı biriken vergi borçları için çözüm istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van esnafının yaşadığı sıkıntıları yaptıkları ziyaretlerle gündemde tutmaya devam eden HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, esnafın belini büken birikmiş vergi borçlarının içinden çıkılmaz bir noktaya doğru gittiğini belirterek hükümetin bu konuya ivedilikle çözüm bulması gerektiğini söyledi. 

Merkez Tuşba ilçesi Yeni Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, Van esnafının yaşadığı çok büyük sorunların olduğu ve bundan dolayı da esnafın her birinin adeta dert küpüne döndüğünü dile getirdi.

“Bir an önce esnafımızın bu sorununa kalıcı çözüm bulunmalıdır”

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, yaptıkları ziyaretlerde esnafın sıkıntılarına kulak verdiklerini belirterek, “Ancak bizim bu sorunları gündeme getiriyor olmamız yetmiyor. Yetkililerin bir an evvel halkı mağdur eden bu sorunları aşmak için harekete geçmeleri gerekir.” dedi.

Esnafın sınır ticaretinden tutun da elektrik kesintileri ve depremden bu yana biriken vergi borçlarının da olduğu onlarca sıkıntısının olduğunu dile getiren Tasan, “Esnafımızın sıkıntılarını dinliyoruz. Diğer esnaflarımız da olduğu gibi Oto Sanayi Sitesi esnafımızın da en öncelikli sıkıntısı biriken vergi borçlarıdır. Bu borçlar nedeniyle esnafımız zor bir dönemden geçiriyor. Biriken vergi borçları 24 ay gibi bir süre içerisinde ödenmesi için taksitlendirilmiş durumda. Ancak bu işsizlik içerisinde bu borcu ödeyemeyeceklerini devlet yetkilileri de biliyor. Depremden bu yana 6 yıla yakındır mücbir sebep hali sebebiyle bu vergiler ertelendikçe ertelendi. Şimdi ise esnafımız biriken borcu ödemeye çalışıyor. Bu borçtan dolayı esnafımız dar boğaza girmiş durumda. Bu yüzden, bir an önce esnafımızın bu sorununa kalıcı bir çözüm bulunmalıdır.” dedi.

“Sınır ticareti kent ekonomisine ciddi bir ivme katacaktır”

Sınır kenti olan Van ilinin bu avantajdan istifade edemediğini de sözlerine ekleyen Tasan, Kapıköy Sınır Kapısı`nın İran ile bağlantı yolunda düzenlemeler yapıldığını ancak ticaret konusunda ciddi adımların atılmadığını söyledi.

Tasan, “Esnafımızın en büyük sıkıntılarından bir diğeri ise İran ile Van ilimiz arasındaki sınır kapsından ticari anlamda istifade edememeleridir. Uzun bir süredir gerekli alt yapılarının tamamlanması beklenen Kapıköy Sınır Kapısı ve ulaşım yolları büyük ölçüde bitirilmiş olmasına rağmen halen faal bir ticaret kapısı olarak kullanılmıyor olması yöre halkını mağdur ediyor. Sınır ticaretinin başlamasıyla beraber kent ekonomisi ciddi bir ivme yakalayacaktır.” şeklinde konuştu.

“Elektrik kesintileri esnafımızın kâbusu haline geldi”

Elektrik kesintilerinin kent esnafının kâbusu haline geldiğini belirten Tasan, esnafın daha fazla mağdur edilmemesi adına bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Tasan, “Esnafımız sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerinden bezmiş durumdadır. İnsanlarımız iş yapamaz duruma gelmiş ve elektrik kesintileri esnafımızın kâbusu haline gelmiş adeta. Kuaför olan esnafımız elektrik kesintilerinden dolayı müşterisinin tıraşını bitiremiyor,  insanlara karşı mahcup oluyor, kasap kıyma çekemiyor, fırın ekmek pişiremiyor ve sair esnafımızın her biri aynı mağduriyeti yaşıyor. Birilerinin bu keyfiliğe artık dur demesi gerekir. Esnafımız, gün içinde 3 saatlik kesintisiz elektrik kullanımına şükreder hale geldi.” diye konuştu.  (Yılmaz Sönmez - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir