• DOLAR 32.565
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2433.93
  • ...
"Zalimler akıttıkları kanda boğulacaklar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da 48 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) öncülüğünde, Suriye'nin İdlib kentinde rejim uçakları tarafından gerçekleştirilen klorlu bomba saldırısı sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hz. Ömer Camii'nin avlusunda cami imam hatibi Emin Akan tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından İslam ümmeti için dua edildi.

Cenaze namazının ardından SDİ adına yapılan açıklamayı okuyan M. Garip Cesur, zalimlerin akıttıkları kanda boğulacaklarını vurguladı.

Cesur, "Zalim Esad rejimi 2013'ten bu yana yüzlerce kez kullandığı kimyasal silahlarla kirli siciline her gün bir yenisini ekliyor. Dün sabah saatlerinde Suriye'nin İdlib kentinin güneyinde bulunan Şeyhun beldesinde sabahın erken saatlerinde insanlar uykudayken tekrar kimyasal gaz kullanan zalim Esad rejimi onlarca çocuk ve bebeğin de içinde olduğu 100'den fazla sivili katletmiştir. Çoğu çocuk 500 sivilin de gazdan etkilendiği ve sağlık merkezlerinde yer olmadığı bildirildi. Zalim Esad rejimi bundan önce de kimyasal gaz kullanmış, binlerce insan bu gazlardan etkilenerek hayatını kaybetmiştir. 2013'te Şam'ın Doğu Guta bölgesinde de kimyasal silah kullanan Esad, bin 400'ün üzerinde sivilin hayatını kaybetmesine, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 10 binin üzerinde sivilin de yaralanmasına neden olmuştu. 6 yıldır Suriye'de işlenen ve 500 bin insanın ölümüne yol açan insanlık dış katliamlar maalesef katlanarak devam etmiştir." dedi.

Bu zulme sessiz kalınmaması gerektiğini dile getiren Cesur, sözlerine şöyle devam etti: "Zalim Esad zulümde babasını geride bırakarak dost ve yandaşlarıyla beraber adını tarihe lanetliler listesine yazdırmayı başarmıştır. Bu zulüm karşısında susan dünya ise Müslüman dünyasında yaşanan bu vahşete her zamanki gibi kayıtsız kalmıştır. Emperyalist ABD, Rusya ve Avrupa ülkeleri taşeron örgüt ve rejimlere verdiği silahlarla yeni yıkımlar, katliamlar yaparak adeta Müslümanları sindirme, tahkir etme ve onları yok etmeye girişmişlerdir."

"Zulmettiğiniz her mazlumun hesabı sorulacaktır"

Cesur, zalimlerin yaptığı zulümlerin yanlarına kalmayacağını ifade ederek, "Tüm dünya bilmeli ki bu zulümler karşısında sesiz kalmanız sizi sorumluluktan kurtaramayacaktır. Katil ABD ve Rusya da bilmeli ki bugün oluşturdukları ve korudukları rejimler, örgütler ve zalimler Allah'ın izniyle elbet yıkılacaklardır. Zalimler bilinsinler ki bizim kitabımızda zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur. Bu coğrafyada döktüğünüz her damla kanın, zulmettiğiniz her mazlumun hesabı sorulacaktır." şeklinde konuştu.

Müslümanların haklı mücadelesinin dünya zalimlerini akamete uğratacağını belirten Cesur, "İdlip'de insanlık suçu işleyen, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği yöntemlerle masum sivilleri katleden zalim rejim ve emperyalist destekçileri bilin ki vekâlet savaşlarınızı yürüten taşeron örgütlerinizle ve siz kuklacı emperyalistlerle hesaplaşacağız. Hiçbir güç Suriyeli Müslüman kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratamayacaktır. Ölen her şehidimizi rahmetle anıyor, mücahit kardeşlerimize Rabbimizden güç ve zafer diliyoruz. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak yeryüzündeki tüm insanlığı hürriyetin ve adaletin hâkim olması için çaba sarf etmeye çağırıyor, yeryüzünün bütün mağdur, mazlum ve mustazaflarına kol kanat germeye, sahip çıkmaya davet ediyoruz. Tüm zalimler için yaşasın cehennem." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması, okunan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir