• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
"Camilerde Kur'an eğitimi verenleri ömür boyu hapse mahkûm ettiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Memur-Sen İlçe Temsilciliği tarafından "Memur-Sen'e Davet Tercihimiz Evet" programı gerçekleştirildi.

İlçe Ziraat Odasının konferans salonunda düzenlenen programa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve MKYK Üyesi Mahmut Kaçar, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, AK Parti İlçe Başkanı Hanif Düzme, Ziraat Odası İlçe Başkanı Hikmet İpar, Şoförler Odası Başkanı Adem Sütpak ve sendika üyeleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Memur-Sen İlçe Başkanı Mehmet Altun yaptı.

Konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimine değinerek başlayan Altun, bunun sadece bir partiye değil bütün Türkiye'ye yönelik darbe girişimi olduğunu söyledi.

Altun, "Geçmişte bu tür darbe girişimleri hep olmuştur. Hilafeti kaldıran, medreseleri kapatan, camileri ahıra dönüştürülen, ezanı Türkçeye çeviren ile Menderesi asan zihniyet aynı zihniyettir. Camilerde çocuklara Kur'an eğitimi verenleri ömür boyu hapishanelere mahkûm ettiler. Çünkü bu zihniyetin amacı halka hizmet değil ipi dışarıda olan sahiplerinin uşaklığını yapmaktır. Bu nedenle 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için sendika olarak 500'ü aşkın üyesi ve yaklaşık bin 500 oy potansiyeli ile kararımız net, oyumuz 'evet' olacaktır." dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve MKYK Üyesi Kaçar ise "Biz Türkiye'de 'evet' ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bazı siyasi partiler de 'hayır' çalışması yapıyor. Biz 'evet' diyoruz, 'hayır' sesi Avrupa'dan geliyor." ifadelerini kullandı. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir