• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Öğrencilere diş fırçası dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulunun bahçesinde "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Gülüşler" sloganıyla bir program düzenlendi.

Okulun bahçesinde toplanan öğrencilere diş hekimleri tarafından uygulamalı bir şekilde dişlerin fırçalanması ve korunması hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra yaklaşık 500 öğrenciye diş fırçası ve diş sağlığıyla ilgili kitapçıklar dağıtıldı.

Program hakkında bilgi veren İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Yunus Emre Bulut, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığının "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Gülüşler" projesi kapsamında 81 ilde program düzenlediklerini söyledi.

Bulut, bütün ilk ve ortaokul öğrencilerine diş fırçası dağıttıklarını belirterek, şunları söyledi: "'Sağlıklı Dişler Sağlıklı Gülüşler' projesi kapsamında bugün 81 ilimizde bu etkinliği düzenliyoruz. Bu kapsamda kentimizde de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlkokulunda yaklaşık 500 öğrenciye diş fırçası dağıtım programı düzenledik. Güzel bir program oldu. Toplum sağlığı merkezi ve diş sağlığı merkezindeki diş hekimlerimiz vasıtasıyla tüm ilk ve ortaokullarımızda bu diş fırçası dağıtımını yapıyoruz." dedi.

Dişlerin korunmasının tedaviden çok daha önemli olduğunu vurgulayan Bulut, "Ağız ve diş sağlığı eğitimi ve diş sağlığı taramasına devam ediyoruz. Ağızlarında dişleri çürük olan öğrencilerimizi diş sağlığı merkezimizde tedavi altına alıyoruz. Koruyucu sağlık hizmetlerinin en etkin ve en önemlisinin diş sağlığı olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da dişlerimizi korumanın tedaviden çok daha önemli olduğunun farkındayız." diye konuştu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir