• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Adıyamanlı depremzedeler ilgisizlikten şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Samsat'ta 2 Mart`ta yaşanan 5,5 şiddetindeki depremde evleri ağır hasar gören ve çadırda yaşamaya başlayan Samsatlılar, söz verilen konteynerlerin hâlâ gelmemesinden ve evlerin yıkım ile yapım aşamasına dair belirsizlikten şikâyet ettiler.

İmkânı olan herkesin Samsat`ı terk ettiğini, çaresiz olanların çadırlarda yaşadığını ve sıkıntılar çektiğini belirten depremzede Necmettin Toprak, mağduriyetlerini şöyle anlattı:

"Konteynırlar geçen hafta gelecek denildi ama gelmedi"

“Hasarlı evlere insanlar giremiyor ve çadırlarda yaşıyor. İmkânı olanlar Adıyaman merkeze ve Kâhta`ya gittiler, buna yöneticiler de dâhildir. Kimse burada kalmıyor. Çaresi olmayanlar ise buradalar. Net bir şey söylenmiyor. Evlerin ne zaman yıkılacağı bilinmiyor. Kimisi evinin çatısını kaldırmış, kimisi kaldırabildiği eşyalarını kaldırdı, ama bunlar tahmini yapılıyor. Net bir bilgi yok. Ben kendim evimde eşyalarımı paketlemişim, bekliyorum. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hasar tespitin listesi var, asılmış, onun tarihleri bekleniyor. Konteynırlar geçen hafta gelecek denildi ama gelmedi. Siyasiler millete belli bir tarih vermeli, açıklama yapmalı. İnsanlar depremden dolayı stresli ve bu belirsizlik işleri birbirine karıştırıyor. Evlere giremiyoruz. Camiiler kullanılmaz halde, namazları çadırda kılıyoruz."

"Yağmur altında çadırlarda yaşıyoruz"

Kendilerine bir hafta sonra konteynerlerin geleceği söylendiği ama bir ay geçmesine rağmen hâlâ gelmediğini belirten bir başka depremzede Emin Bakır, “Yağmur altında, çadırlarda yaşıyoruz. Evlerimize geçemiyoruz. Devletten bize kesin bir bilgi de gelmiş değil. Gidecek bir yerimiz yok. Evlerimizi terk edemiyoruz, sonuçta eşyalarımız var, işlerimiz buralarda.  Bize 1 haftada konteyner göndereceklerini söylediler ama 1 aydır hala gelmedi. Çadırda ateş yakınca terliyoruz. Sönünce üşüyoruz,  sonuçta bez parçası. Gelen heyet evimin ağır hasarlı olduğunu ve yıkılacağını söyledi, bize başka bir bilgi verilmedi. Yetkililerden ricamız bizlere konteyner göndersinler ve ya barınacak bir yer temin etsinler. Duyduğumuza göre Çanakkale`ye yaklaşık 10 gün içerisinde konteyner bırakılmış. Âmâ burada 1 aydır hala bekliyoruz." diye belirtti.

"Bir an önce evler yapılsın"

Evlerinin bir an önce yapılmasını isteyen Nilüfer Arslan ise “Yağmur yağınca sıkıntı çekiyoruz. Yoksa Allah`a şükürler olsun. Bizler evlerimizin bir an önce yapılmasını ve evlerimize dönmeyi istiyoruz.  Sonuçta çadır ev gibi olmuyor.  Küçük bir alan ve biz altı kişi yaşıyoruz.” derken, Abdullah Arslan da "Allah` a şükür idare ediyoruz, çadırlarda yaşıyoruz. Dışarda kalmaktan iyidir. Ama çadırlar evler gibi olmuyor. Acilen evler yapılsın, bunu yetkililerden bir an evvel bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Hastayım, bana ev kiralayın dedim kiralamadılar"

Hasta olduğunu ve çadırda sıkıntı yaşadığını belirten Hasan Tuncer, “Yağmur ve soğuk nedeniyle üşüyoruz. Bilhassa benim ağır hastalığım var. Hak aradım hak bulamadım. Bana Adıyaman`dan ev kiralayın, hastayım dedim, kiralamadılar. Evlere giremiyoruz. Konteynerlerin hemen gönderilmesini istiyoruz." dedi.

Havaların ısınmasıyla da çadırda büyük sıkıntı yaşayacaklarını ve bir an önce sorunları çözülmesini beklediklerini belirten Emin Aslan da şunları dile getirdi:

“Bizleri kimse sormuyor, gelen giden yok. Bize bir açıklama yapan yok. Çadırda yazın ne yapacağımızı bilmiyoruz. Konteynırları göndermediler. Devletten beklentimiz evimize kavuşmak ve Samsat`ın buradan taşınması. Buranın zeminin sağlam olmadığı söyleniyor.” (Ferit Gölgül- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir