• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
"Bize 80 milletvekilinin ByLock'çu olduğu söylendi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Şanlıurfa'da ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileriyle basın toplantısı düzenledi.

Burada yaptığı açıklamada Pekşen, milletvekilleriyle birlikte ziyaret ettikleri bir bakanın kendilerine TBMM'deki 80 milletvekilinin ByLock'çu olduğunu söylediğini belirtti.

Kendilerine bu bilgiyi veren bakanın ismini açıklamayan Pekşen, "MİT bir yıl önce ByLock listesini takip ediyormuş. Bir yıl önce ele geçirildiği, farkında olduğu, takip ettiği bu yazışmalarla ilgili niçin 15 Temmuz'dan önce gereğini yaptırmadı ve niçin engel olmadı? Bu kontrollü bir kalkışma mıdır? 10 CHP milletvekili ile bir bakanı ziyaret ettik. Bunu kendisi de söyleyebilir. Ziyaret ettiğimizde bize '80 ByLock'cu milletvekili var.' dedi. Benim duyduğum budur. Kulaklarımla bunu duydum. 80 ByLock'çu milletvekili var." dedi.

3 milyon ton gübre açığının bulunduğu Şanlıurfa'da gübre fabrikası olmamasını da eleştiren Pekşen, binlerce insana iş imkânı sunacak bu topraklarla ilgili bir projenin olmamasının yanlış olduğunu ifade etti.

Bir gazetecinin, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un 'Evet çıkarsa onları İzmir'de denize dökeriz.' sözünü hatırlatması üzerine Pekşen, "Hüsnü Bozkurt 'Türkiye'yi emperyal bir işgal altına alırlarsa buna direniriz.' diyor." şeklinde cevap verdi. (Osman Gülebak-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir