• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Uyuşturucu çağımızın hastalığıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valiliği ve GAP BKİ Başkanlığınca finanse edilen Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen "Kendi Hayatına Lider Ol" projesi kapsamında zararlı alışkanlıklarla mücadele amacıyla Şanlıurfa İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen bilgi yarışması finali yapıldı.

Şanlıurfa Barosu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz katıldı.

Programda Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz birer konuşma yaptı.

Düzenlenen bilgi yarışmasının amacı hakkında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, uyuşturucunun çağımızın hastalığı olduğunu belirterek bu tehlikeye karşı toplumun her kesiminin aklına başına alıp elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

"Uyuşturucu bütün ülkenin baş belasıdır"

Projedeki amaçlarının uyuşturucu, alkol gibi bağımlılık yaratan bütün maddeler ile ilgili mücadelede farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Kuş, “Asıl hedefimiz gençlerimizdir. Hükümlü sayılarımız düşecek ve cezaevindeki gençlerimiz azalacaktır. Çünkü uyuşturucu bütün ülkenin baş belasıdır. Uyuşturucu çağımızın hastalığıdır. Uyuşturucu mücadelesini sadece bu programlarla yapmak yeterli değildir. Bununda farkında olalım. Yani uyuşturucu ile mücadele için sadece devletin resmi kurumları yeterli değildir. Bunun için özelikle sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve ailelerin de bu mücadelenin içinde olması lazımdır. Kızılay, Yeşilay ve benzeri sivil toplum örgütlerin daha etkin bir halle gelmesi için çözüm odaklı projeler üretmek lazımdır. Gerekirse onlarla ortak projeler üreteceğiz.” dedi.

Madde bağımlılığıyla mücadelede belediyelerin de sivil toplum örgütleri kadar sorumlu olduğunu ifade eden Kuş, Şanlıurfa’da AMATEM gibi kurumlar konusunda geç kalındığını söyledi.

Bu sorunun mağduriyetini yaşayan ailelerin sıkıntılarını anlatan Kuş, şöyle konuştu:

“Ailelerimiz bunun farkında olması gerekir. Evlatlarını kaybettikten sonra bazen çok geç olabilir. İnanın öyle acil vakalar yaşanıyor ki içiniz cız eder. Bir babanın baba söylediği gibi 'ya evladımı alın ya da Allah bunun canını alsın kurtulayım' dediğini ben biliyorum. Bu çok acı bir durumdur. Allah bunu hiçbir anne ve babaya yaşatmasın.”

“Herkes elini taşın altına koymalıdır”

Yaşanan bu dramların yaygınlaşmasının aynı zamanda toplumun çöküşünün habercisi olduğuna dikkat çeken Kuş, toplumun her kesiminin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Bu konuda yapılması gereken bazı çalışmalara da değinen Kuş, sözlerini şöyle bitirdi:

“Gençlerimizi eğiterek uyuşturucu bağımlığından kurtarmak için onları meşgul edecek ya da eğitimlerine katkı sağlayacak kültür merkezleri, okullar, kütüphaneler geliştirmemiz lazımdır. Yani sosyal ve kültürel aktiviteler yapılacak alanlar ve mekânları çoğaltmamız lazımdır. Onun için gençlerle ilgili projeler çok önemlidir. Biz de kendi çapımızda katkı olsun diye bu tür projeleri ve proje ortağımız olan kurumlarla birlikte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” (Osman Gülebak, Hüseyin Yetmiş-iLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir