• DOLAR 32.582
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2416.345
  • ...
Salavat-ı Şerif`in okunduğu defileye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din-Bir-Der Şanlıurfa Şubesi, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen ve içerisinde Salavat-ı Şerif'in okunduğu defileye tepki gösterdi.

Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasını Din-Bir-Der Şanlıurfa Şubesi Başkan Yardımcısı Haci Kurt okudu.

Yapılan defilenin Müslümanlara hakaret anlamına geldiğini belirten Kurt, bütün Müslümanların buna tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

Bu defileyi "ahlaksızlık" olarak niteleyen Kurt, "Bizler bu İslam vatanında Müslümanlar olarak dini yönden çok büyük hakaretlere muhatap olmaktayız. Edep ve terbiyeden nasibini almamış olan bazı mahlûklar, kâinatın sultanı Hz. Resulullah Efendimiz için okunan Salavat-ı Şerife'yi fuhuş rezaletinin sergilenmiş olduğu mekânda okumak suretiyle büyük bir ahlaksız gösterisinde bulundular. Hukuk devletinde dini değerlere hakaret edilmesine müsaade edilemez." dedi.

İstanbul'da modacı Murat Aytulum'un müstehcen giyimli mankenlerle tertip ettiği defilede Salavat-ı Şerif eşliğinde tanıtım yapılmasının mukaddesata hakaret anlamına geldiğini söyleyen Kurt, Müslümanların bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Bu tür gelişmelerin provokatörlüğe zemin hazırladığını belirten Kurt, yetkililerin, kanunlar çerçevesinde bununla ilgili üzerlerine düşeni yapması gerektiğini sözlerine ekledi. (Osman Gülebak/Hüseyin Yetmiş-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir