• DOLAR 32.575
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2432.882
  • ...
HÜDA PAR İdlip`teki kimyasal saldırıyı lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan yazılı bir açıklama ile bugün sabaha karşı Suriye`nin İdlip kentinde düzenlenen sarin ve klor gazlı saldırı telin edildi.

Suriye`de yıllardır yaşanan zulüm ve katliamların ateşkes ilanlarına ve barış görüşmelerine rağmen devam ettiği belirtilen açıklamada, “Bazen rejim güçleri, bazen Rus, ABD ve diğer silahlı grupların saldırıları sonucu birçok masum katledilmekte, insanlığa karşı ağır suçlar işlenmektedir.” denildi.

Bugün sabah saatlerinde Suriye`nin İdlip kentine yönelik düzenlenen kimyasal saldırılarda, içinde çocukların ve kadınların da bulunduğu onlarca kişinin katledildiği, yüzlercesinin ise yaralandığı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bunca sivilin öldürüldüğü bir katliamda, katliamı kimin yaptığının, ne için yaptığının ve hangi silahla yaptığının hiçbir önemi yoktur. Katliamın mazereti ve bahanesi olmaz, olamaz! Saldırı sonucu katledilenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Saldırıyı ve saldırgan katilleri şiddetle lanetliyor ve Suriye halkının yaşadığı tahammülü zor acıların bir an önce son bulmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir