• DOLAR 32.498
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2490.077
  • ...
Engellilerden otobüs şoförlerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait bazı otobüslerin şoförlerinin engellileri araçlara almaması tepki topluyor.

Eski Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Askan, otobüs şoförlerinin bu durumda empati kurmaları gerektiğini söyledi.

Şehirde yaşayan 120 binin üzerinde engellinin toplu ulaşım hizmetinden faydalanma konusunda çok büyük sorunlar yaşadığını belirten Askan, "Gerek halk otobüsü gerekse belediye otobüsü sürücüleri bu vatandaşlarımızı gördüklerinde kendileri bu hayatı yaşamış gibi onlara yardımcı olurlarsa sorunların daha kolay çözülmesi aşamasında sağlıklı verilere ulaşabiliriz." dedi.

Bu konuda zaman zaman şikâyet aldıkları bilgisini veren Askan, sözlerine şöyle devam etti: "Otobüs sürücüleri koltuk değnekli engelli vatandaşımız, tekerlekli sandalyeli engelli vatandaşımız ya da çok ağır hasta bir vatandaşımızı duraktan almayarak, onları bırakıp gidiyorlar. Bu tür şikâyetler zaman zaman bize geliyor. Bu şikâyetleri Büyükşehir Belediyesinin alt kademesindeki ilgili birimlere ilettiğimiz zaman bazen bu sorunlar çözülüyor. Ama gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyelerinin nezdinde bu sorunların hâlâ çözülmediğini görüyoruz."

Belediyenin ilgili birimlerinin bu mağduriyetleri engellemesi gerektiğini vurgulayan Askan, "Belediye Başkanı daire başkanına talimat verecek ve ilgilenecek. Zaman zaman yapılıyor ama işlemler yeterli kalmıyor. Engelli bir arkadaşımız var, aynı zamanda böbrek hastası. Bu evine gitmek istiyor ama otobüs şoförleri bu vatandaşı almıyor. Bu vatandaş tek başına ne yapacak? Bize başvuruyor. Biz de dernek olarak pek fazla bir şey yapamıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı ve otobüsler daire başkanı bu yetkilere sahiptir. Bu sıkıntıları ilgili birimlere ilettiğimizde zaman zaman çözüyorlar ama sıkıntılarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Abdurrahman Tetik-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir