• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Ailelere yeni doğan bebekleri için hediye verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta Hasköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen "Hoş geldin bebek" projesi kapsamında 75 aileye, yeni doğan bebekleri için bohça hediye edildi.

Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan ve eşi Cemile Özkan, proje kapsamında doğum yapan anneleri evlerinde ziyaret etti.

Yeni doğan bebekler için hazırlanan bohçaları ailelere teslim eden Özkan ve eşi, sağlıklı bir gelecek için çocuklara hayır duasında bulundu.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Özkan, ilçede yeni doğan çocukların annelerine göz aydınlığı dolayısıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özkan, "Elimiz boş gitmeyelim, 'Bebeğimize hoş geldin.' demek için başlattığımız bir projeydi. Bu paketin içinde ateş ölçerinden çocuğun ihtiyacı olabilecek tüm materyalleri koyduk. Ailemize de bu vesileyle ekonomik destek sağlamak istedik. Bunu 1 Ocak'ta başlattık. 75 ailemizin evlerini ziyaret edip, onlarla görüşerek çocuklarının dünyaya gelişlerini göz aydınlığı vererek teslim ettik. Bugün de ailemizin 7'nci çocuğu. Allah bütün çocuklarına güzel bir gelecek nasip etsin. Ziyarette bulunmuş olduk. İnşallah ziyaretlerimiz çocuklarımız dünyaya geldikçe devam edecek." dedi.

Hediye paketlerini muhtaç ailelere vermeye dikkat ettiklerine değinen Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: "17 köy, bir belde ve ilçe merkezimiz olmak üzere bütün aileleri tespit ediyoruz. Daha çok ihtiyaç sahibi ailelerimize bu paketi veriyoruz. Yani maddi durumu biraz daha düşük olan, ihtiyacı olan ailelerimizi tespit ediyoruz ve yerinde inceleyerek hediyelerini teslim ediyoruz. Bu yardımlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız bünyesinde yapılıyor. İlçemizde uygulanıyor ama Türkiye'nin değişik yerlerinde de bu uygulama var. Güzel olduğunu düşündüğümüz için de her gittiğimiz yerde uygulamaya çalışıyoruz."

Cemile Özkan ise "Bir kaymakam eşi olarak 'Projede bizim de katkımızın olması güzel olur.' diye düşündük. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekibimiz ve müdire hanımla birlikte imkânlar dâhilinde gezebildiğimiz kadarıyla hem ailelerimizle birebir tanışmak maksatlı hem de temsilen bulunduk." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir