• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
"Bu topraklarda bizi Kur`an`dan uzaklaştırmaya çalışanlar var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla İpekyolu ilçesine bağlı Karagündüz ve Karpuzalan mahallelerinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Karagündüz Mahallesi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Samet ve Ahmet Dursun'un okuduğu mevlidin ardından Araştırmacı-Yazar Levent Dalgın bir konuşma yaptı. Dalgın, İslam'ın yaşanmadığı yerlerde zulüm ve katliamların yaşandığına dikkat çekti.

Hak ve adaletin İslam ile olduğunu belirten Dalgın, "O gün insanlar eşleri ve çocuklarıyla birlikte köle durumuna düşüyorlardı. O gün kölelerin yaşam hakkı dahi hiçbir hakları yoktu. Efendinin kölesi üzerinde öldürme dahi her türlü hakkı vardı. Kölenin karısı da çocukları da köleydi. Yani haktan ve adaletten bahsedemiyorduk. O gün kadınlar bir eşya gibi alınıp satılıyordu ancak İslam gelince hak ve adalet geldi. Allah Teâlâ, Muhammed Mustafa ile hakkı ve adaleti tesis etti." dedi.

Kutlu Doğum etkinliğinin ikinci adresi olan Karpuzalan Mahallesi'nde de etkinlik coşkulu bir şekilde sürdü.

Etkinlik, Mülazım Alpata'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından Grup Rahmet sanatçılarından Murat Dalgın'ın seslendirdiği ezgilerle devam etti.

"Allah Teâlâ İslam ile adaleti getirdi"

Burada da programa konuşmacı olarak katılan Dalgın, hak ve adaletin ancak İslam ile tahsis edilebileceğinin altını çizerek, şunları söyledi: "Allah Teâlâ kadını, çocuğu hatta böceği bile hak ettiği konuma getirmiştir. Çocuğunu kendi eliyle diri diri toprağa gömen o nesil artık karıncaya bile basmaktan korkar hale geldi. Allah Teâlâ İslam ile adaleti getirdi. Allah Resulü, 'Çocuklarınızı severken dahi Allah'tan korkun ve çocuklarınız arasında adaletli davranın.' buyurmuştur. Yani 3 tane çocuğunuz var. Bir tane çocuğunuzu öptüğünüz zaman diğer çocuğu da öpün. Bir çocuğu sevdiğiniz zaman diğer çocuğu da sevin."

"İslam adaleti emrediyor"

Dalgın, Allah'ın her durumda adaletin tesis edilmesini istediğine değinerek, "Bu coğrafyada genelde şahit oluyoruz. Miras bırakıldığı zaman çocuklar arasında ayrım yapılıyor. Zaten bayanlara genellikle mirastan hiç pay verilmiyor. İslam adaleti emrediyor. Erkeklere nasıl ki 2 pay veriliyorsa bayanlara da bir pay olmak üzere hakları verilmelidir. Şayet o vefat edenin kızları kendi gönül rızalarıyla erkek kardeşlerine bağışlarlar ise o ayrıdır ve onun hakkıdır. Yoksa bayanların da hakkını vermek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Zulümler İslam'ın hâkim olmamasından kaynaklanıyor"

Yeryüzünde zulüm ve katliamların İslam'dan uzak durulması nedeniyle yaşandığını dile getiren Dalgın, "İslam ile birlikte hak, adalet gelmiştir. Bugün yeryüzüne bakıyoruz. Yanı başımızdaki Suriye'de her gün yüzlerce insan ölüyor. Filistin açık bir cezaevi haline gelmiştir. Yemen'de geçenlerde bir cami bombalandı. Camide 100'e yakın Müslüman katledildi. Arakan'da, Myanmar'da görüyorsunuz. Oradaki Budistler her gün kardeşlerimizi diri diri yakıyorlar. Geçenlerde bir kasabayı ateşe verdiler. Kadın, çocuk, yaşlı, ailece yüzlerce kardeşimizi katlettiler. Bu da yeryüzünde İslam'ın ve Kur'an'ın hâkim olmamasından kaynaklanıyor. Bu topraklarda bizi Kur'an'dan uzaklaştırmaya çalışanlar var. Bizi ahlakımızdan, Resulullah'tan uzaklaştırmaya çalışanlar var. Yüce Rabbimiz bizleri İslam'dan ayırmasın." şeklinde konuştu.

Etkinlikler, okunan duaların ardından son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir