• DOLAR 32.571
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.489
  • ...
Esnaf referandum sonrası için umutlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de ve bölgede yaşanan olaylar ile piyasalardaki durgunluk birçok sektörde etkisini olumsuz yönde sürdürmeye devam ederken, en büyük sıkıntıyı esnaf yaşıyor.

Piyasanın yaklaşık bir yıldır düşüşte olduğunu ve işlerinin artık durma noktasına geldiğini belirten Mardin esnafı, referandum sonrası için umutlu olduğunu ifade ediyor.

Yaklaşık 20 yıldır esnaflık yapan Rıfat Gökoğlu, son birkaç yıldır işlerinin tamamen durduğunu, bu nedenle KOSGEP'ten kredi almak zorunda kaldığını söyledi. Halk arasında yukarı Mardin diye tabir edilen bölgedeki bütün esnafın aynı sıkıntıları yaşadığını dile getiren Gökoğlu, esnaf olarak umutlarını referandum sonrasına bağladıklarına değindi.

Gökoğlu, "Beklentimiz referandum sonrası bozulan piyasanın yeniden düzelmesi ve canlanmasıdır. Tabi, bizim asıl isteğimiz bu güzel ve tarih kokan şehrimize turistlerin gelmesidir. Çünkü turist gelirse herkes kazanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan sürekli Mardin'e geliyor. Her hafta bakanlar geliyor. Şehrimiz çok güvenli ve huzurludur, insanları cana yakındır. Mardin'e bir gelen artık her yıl gelmek istiyor. Şu an önümüzde bir referandum var. İnşallah hayırlı bir sonuç çıkar ve referandumdan sonra işlerimiz açılır." dedi.

Yukarı Mardin'de 40 yıldır esnaflık yapan Engin Yükseloğlu ise Mardin turizminin 6-7 Ekim 2014 tarihli olaylardan bu yana sıkıntılı günler yaşadığına dikkat çekti.

Bu ve benzeri olayların ardından piyasadaki dalgalanmaların etkisiyle işlerinin durma noktasına geldiğini belirten Yükseloğlu, çoğu gün siftah bile yapmadan kepenklerini indirdiklerini ifade ederek, "Eskiden şehrimize turist geliyordu. Turist gelince bizler de kazanıyorduk. İşlerimiz bayağı yoğun oluyordu. Şimdi sabahtan akşama kadar otuyoruz. Aslında sadece Mardin'de değil, bölgede ve Türkiye'nin her tarafında bir sıkıntı var. Tabi, insanoğlu daima bir umut peşindedir. Bizlerin de şu an umudu referandumdur. İnşallah bu referandum hayırlara vesile olur. İnşallah bu referandumdan güzel bir sonuç çıkar ve böylece yaşanan ekonomik krizi atlatmış oluruz." diye konuştu. (M. Salih Keskin-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir