• DOLAR 32.541
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2434.382
  • ...
Batman Peygamber sevdasıyla süslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde ‘Kutlu Doğum` etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu, Batman'ın bazı cadde, kavşak ve bulvarlarına Hz Muhammed'in doğumunu hatırlatan afişler astı. 

Batman`da 23 Nisan`da yapılacak etkinlik öncesi, Kürtçe ve Türkçe olarak Hasankeyf, Tekel, Korike, Kültür, Gap kavşaklarının yanı sıra kentin birçok cadde ve sokakları Rasulullah'ı (sav) öven afişlerle süslendi.

Cadde ve kavşaklara "Önderimiz, Rehberimiz Hz. Muhammed (sav) - Batman'dan Sana Selam Ey Nebi", "Kutlu Doğum Ayı Mübarek Olsun-Wiladeta Pexemberê Me Piroz Be", "Selatullah Selamullah Aleyke Ya Rasulallah-Selat u Selam Li Te Ey Qaside Xweda", "Rasulallah Muhammed, Habibullah Muhammed, Nebiyullah Muhammed, Gula Cane Me Ahmed", "Âlemlere rahmetsin! Ey Allah'ın Resûlü-Selat ve selam sana ya Rasulallah", "Kalbimizin gülü ve süsü gönlümüzün sultanı-ya Muhammed Mustafa" ve "Önderimiz, rehberimiz Hz. Muhammed (sav) - Batman'dan Sana Selam Ey Nebi" yazılı afişler asıldı. 

"Batman koordinatörlüğü olarak toplan 28 etkinlik yapacağız"

Her sene 1 Nisan tarihi itibarıyla Batman'ın birçok kavşaklarına brandalar astıklarını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, "Hak ve Adalet temalı kutlu doğum etkinliklerimizin ilkini 25 Mart'a Yolağzı (Dêrındıbê) köyünde yapmıştık. Batman koordinatörlüğü olarak Allah kısmet ederse bu yıl 22 köyde, 5 ilçe ve merkez etkinlik olmak üzere toplan 28 etkinlik yapacağız. Bu etkinliklerimiz kapsamında 1 Nisan itibarıyla Batman'ın tüm kavşaklarına kutlu doğum etkinliğini, Peygamber Efendimizi anımsatacak brandalar astık." dedi.

Çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Aydın, "Bu yılki temamız 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)'di. Bu kapsamda ekinliklerimiz devam etmektedir. Etkinliklerimizin 2 haftasına girdik.  Şu ana kadar 5 köy ve bir ilçemizde etkinliklerimizi yaptık. Elhamdülillah katılım çok güzel bir şekilde oluyor. Özellikle katılan insanlara baktığımız zaman her kesimden insanın kutlu doğum etkinliklerine katıldığını görüyoruz. Bu da bize gösteriyor ki kutlu doğum etkinlikleri Türkiye ve dünyada bütün insanları bir araya getirecek etkinlikler olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Batman kavşaklarına asılan brandalar dışında Batman esnafının da cadde ve sokaklara benzer afişler astıklarını ifade eden Aydın, şunları söyledi: "Özellikle Batman'daki esnaflarımız etkinliklerimize epey sahiplenmektedirler. Her esnafımız kendi cadde ve sokağına kutlu doğum ile ilgili afiş asmaktadır. Batman'ın her noktasında benzer afişler görmekteyiz. 7'den 70'e Batman halkı kutlu doğum etkinliklerine sahip çıkıyor. Maddi ve manevi olarak her yönden katkı sunmaktadırlar. Buradan Batman halkına teşekkür ediyorum. Batman merkez kutlu doğum etkinliğimiz 23 Nisan'da olacak. Yapacağımız etkinliğe tüm halkımızı davet ediyoruz. Şimdiden çalışmalarımız başlanmış durumda."

Esnaf olarak astıkları afişle ilgili Seyran (16.) Cadde esnaflarından Yusuf Yıldız, "Nisan ayının gelmesiyle beraber bizlerde kutlu doğum heyecanı başlamaktadır. 16. Cadde Çarşı esnafları olarak kendimize bir branda hazırladık. Batman'da 23 Nisan günü büyük kutlu doğum olacak. Herkes bu etkinliği heyecanla bekliyor. Allah'ın izniyle Batman'da yapılacak etkinlikte çok güzel bir coşku olacak." ifadelerini kullandı.

Kısmet Mahallesi 1205 Sokak esnaflarından İdris Savaş ise astıkları afişler hakkında şunları ifade etti: "Nisan ayı Peygamber Efendimizin kutlu doğum ayıdır. Nisan ayı geldi mi bizlerde tatlı bir heyecan oluyor. İnşallah bu heyecanla bütün buradaki esnafımız bu coşkuyu yaşayacak. Brandayı asmamızın amacı buradan geçen insanların ilgisini çekerek onlara salavat çektiriyoruz. 23 Nisan'da bütün halkı mevlide bekliyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir