• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Halkımız yetimlere karşı olan hassasiyetini ispat etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), yetimlere katkı sunabilmek adına Diyarbakır'da 26 Mart'ta konser düzenledi. Ender Tekin, Muzaffer Gürler, Selami Güneş, Bilal Güler, Mustafa Altuntop, Mehmet Ali Oğuz ve Grup Tillo'nun sahne aldığı konsere binlerce kişi katıldı.

Düzenlenen konserde elde edilen gelir hakkında değerlendirmelerde bulunan Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der) Genel Başkanı Fikri Karavil, halkın yetimlere karşı hassasiyetini ispat ettiğini belirtti.

Konserde bağışlarla beraber 69 bin 765 lira gelir elde ettiklerini dile getiren Karavil, “Daha öncede halkımızın yetimlere karşı duyarlı olduğunu biliyorduk ve bunu ifade etmiştik. Beklentilerimizin çok altında olmadı Allah bütün konsere katılanlardan razı olsun. Halkımız yetimlere karşı olan hassasiyetini ispat etti. Önemli olan bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının halkı bu noktada kanalize edebilmesidir. Elhamdülillah beklediğimizden daha güzel oldu. Yetim ailelerimizde programa katıldı. Bu vesileyle konserimizde bize destek olan halkımıza, sponsorlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sanatçılarda aynı zamanda hiçbir bedel almadan konsere katıldılar, onlara da teşekkürü borç biliyoruz. Konserde 6 bin bilet basmıştık, bu bileti dağıttık. Yaklaşık 60 bin lira biletlerden gelir elde ettik. Bunun dışında konserimizde kermes düzenlendi, hayırseverlerin getirdiği yemekler satıldı. Bu kermesten de 7 bin lira gelirimiz oldu. Ayrıca orada yetimlere katkı sunmak isteyen hayırseverler oldu, onlardan da 2 bin 500 lira bağış aldık. Toplamda 69 bin 765 lira bu konserde gelir elde ettik.” dedi.

“Yetimlerin gözleri bizim yolumuzdadır, onlara yardım ulaştırmamızı bekliyorlar”

Elde etmiş oldukları gelirin bu haftanın sonuna kadar yetimlere ulaştıracaklarını söyleyen Karavil, “Henüz bize dönmemiş olan biletlerimiz var, onlardan da dönüş olursa bu hesaplamış olduğumuz gelire katıp bakmış olduğumuz ailelere ulaştıracağız. Ayrıca bu gelirden burada muhacir olan Suriyeli 100 yetime de yardım edeceğiz. Bu haftanın sonuna kadar bu yardımları inşallah ulaştıracağız. Şu anda bizim bakmakta olduğumuz 500 yetim aile var, her ay bu yetimlere yardımları ulaştırıyoruz. Ayda 43 bin 950 lira aylık yetimlerin hesabına yatırıyoruz. Bunu her ay yatıramıyoruz zaten konseri yapmamızdaki amaç buydu. Ortalama her ay 13-15 bin lira gibi açığımız vardı. Bu konseri o açığı kapatmak amacıyla yaptık. Çünkü yetimlere bir defa gidince artık bir beklenti içerisinde oluyorlar, 2 ve 3`üncü ay gitmeyince gerçekten ciddi manada sıkıntı oluyor. Biz bu açığımızı kapatmak adına böyle bir çalışma yaptık, inşallah bu tür çalışmalarımız devam edecek. Toplamış olduğumuz bu gelir ile 4-5 aylık açığımızı tamamlarız. İnşallah farklı programlarla gelirlerimizi artırmak zorundayız. Tüm halkımızın sürekli bir şekilde yetimlere sahip çıkma noktasında hayırlarını bekliyoruz. Bu yardımların sürekli olması lazım. Bu insanların sürekli gözleri bizim yolumuzdadır, onlara yardım ulaştırmamızı bekliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Karavil son olarak konser etkinliklerini başka illerde de yapmayı düşündüklerini belirtti. (M. Hüseyin Temel – İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir