• DOLAR 32.493
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2481.534
  • ...
"ByLock" kullandıkları iddia edilen 16 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürüttüğü  soruşturma kapsamında, 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik hakkında yalanma kararı çıkarılan 18 kişiden 17'si gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 16'sının tutuklandığı belirtildi.

Batman merkezli İzmir, Ankara, Mersin, Konya, İstanbul, Gaziantep, Erzurum, Denizli, Malatya ve Yozgat'ta "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 18 şüpheli hakkında yalanama kararı verildi. 11 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda hakkında yakalanma kararı çıkarılan 18 kişiden 17'sinin gözaltına alındığı, bunlardan 16'sı tutuklandığı ve bir kişinin de arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) içerisinde faaliyet yürüttüğü değerlendirilen ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock`u kullandığı tespit edilen 18 şüpheli şahsın yakalanmasına ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik 28 Mart tarihinde Batman merkezli  İzmir, Ankara, Mersin, Konya, İstanbul, Gaziantep, Erzurum, Denizli, Malatya ve Yozgat 11 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 17 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, bir şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir." denildi.

Bu kapsamda adli makamlara sevk edilen 16'sı şüpheli "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" tutuklanırken bir şüphelinin ise adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi. (İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir