• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Hollanda Lahey`de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda`nın Lahey kentinde Peygamber Sevdalıları Platformu, Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR ve Den Haag Hicret Camii tarafından Zichtenburg Party Centrum`da Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

Hicret Camii İmamı Mücahit Haksever'in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program,  Hicret ve Vuslat İlahi gruplarının selendirdiği ilahi, ezgi ve  okudukları Türkçe-Kürtçe Mevlid-i Şerif`i ile devam etti.

Hicret Camii İmamı ve Avrupa İslam Alimleri Birliği Başkan Yardımcısı Mücahit Haksever bir konuşma yaptı. Allah`ın insanı halife olarak yarattığını ama insanın insana zulmünden sonra peygamberlerin gönderildiğini ve son peygamber olan Hz Muhammed`in görevinin zulme bulanmış insanları hak yola davet etmek olduğunu belirtti. Haksever, “Tüm bu anlatılanlar o Resuli Zişan`ın görevinin ne kadar zor olduğunu gösteriyordu. Resuli Zişan (sav) vahyin ağırlığından doğan o korku ve telaşla eve geliyor ve hanımı Hz Hatice`ye 'örtün beni, örtün beni' diyerek örtüsüne bürünüyor. Ama dışarda mazlumlar ağlıyor. Bilaller, Ammarlar, Habbablar ağlıyor. Toprağın altına diri diri gömülen kız çocukları ağlıyor. Ve vakit yatma zamanı değildi. O anda Cenab-ı Allah`ın şu hitabını işitti. Ey örtüsüne bürünen Muhammed kalk zaman uyuma vakti değil zaman mazlumların yanında zalimlere karşı başkaldırma zamanıdır. Zaman mazlumların karanlık seması Kur`an nuruyla iman nuruyla aydınlatma zamanıdır. Ey Muhammed kalk ve uyar.” şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Avrupa İslam Alimleri Birliği üyesi Molla Yahya Yılmaz adalet konusuna değindi. İslam`ın adalete büyük önem verdiğini belirten Yılmaz, “Musa`nın Firavun`un zulmüne karşı sabrının ekseninde adalet vardır. İbrahim`in Nemrud`un ateşindeki sabrının ekseninde adalet vardır. Rasulullah`ın hicretinde adalet vardır. Rasulullah`ın hirasında adalet vardır. Sebat vardır, duruş vardır. Çünkü adalet rububiyetin temelidir. Çünkü adalet kainatın ruhudur. Eğer kainatın içerisinde ruh alınırsa zaten kıyamet dediğimiz meselede o zaman kopacaktır. Öyleyse ey müminler, ey Müslümanlar eğer bu yıl bizim temamız adalettir. Adalet ise öyle basit bir konu değildir. Mademki adalet önemli bir konudur. Evlerimize, sokaklarımıza, kitaplarımıza, siyasetimize ve eleştirilerimize, döneceğiz. Neresinde adalet var neresinde adalet yoktur” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından ilahi grupları Türkçe ve Kürtçe Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdi. Hicret Camii küçük kız ve erkek ilahi gruplarının ayrı ayrı seslendirdikleri ilahiler ve şiirler de ilgiyle dinlendi.

Hicret Tiyatro Grubu tarafından, sadece maddiyat düşünen ailelerin çocuklarını nasıl ateşe attıklarını ve Allah`a iman konusunda direnen insanların nasıl hüsrana uğradıklarını anlatan tiyatro gösterimi sahnelendi. Trajikomik bir üslupla sahnelenen oyun duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Yüzlerce kişinin katıldığı Kutlu Doğum Programı Mescidi Aksa Camii imamı Osman Hoca`nın kapanış duasıyla sona erdi. (İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir