• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Üstad Hasan El-Benna diyor ki;
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üstad Hasan El-Benna diyor ki;

Ey Müslümanlar! İslam davasının baştan sona kadar yegane gayesi; insanların kalplerini temizleyen, ruhlarını yücelten bir bağla; Allah ile insanlar arasında hakiki bir irtibat kurmaktır. Beşeriyete yaratıcısını doğrudan doğruya tanıtmaktır.

Göklerin ve yerin yaratılmasının, Peygamberlerin gönderilmesinin asıl gayesi de budur. Salih zâtlar da ancak bu gayenin peşindedirler.

Allah'ı hakkıyle bilme hissi kulun kalbine sızınca, insan eski halinden bambaşka hale döner. Kalp yepyeni bir hale çevrilince insan da yönünü Hakk'a çevirir, fert Hakk'a dönünce aile de döner. Aile Hakk'a yönelince millet de yönelir. Zira millet cemiyetten, aileden ve fertten başka bir şey değildir.

Bizler, “Gayemiz Allah`tır” diye haykırdığımızda Allah'ın kelâmının her nizamdan üstün tutulmasını ve bütün müslümanların “Allah'ı hakkıyle tanıyan” kimseler olmalarını kastediyoruz.

Gayemiz Allah`tır çünkü; insanları Allah'a davet ediyoruz. Onların Allah için birleşmelerini istiyoruz. Onlara Allah'ı tanıtıyoruz. Kur'an-ı Kerimin de ifade buyurduğu gibi, sadece Allah'a ibadet etmek için yaratıldığımızı çok iyi biliyoruz...

“Ben insanları ve cinleri sadece bana ibadet etsinler diye yarattım.” (Zariyat: 56)

Allahu Tealâ bir hadis-i kudsîde şöyle buyuruyor: “Ey Kullarım!.. Ben sizi az olan mahlûkatı çoğaltayım diye değil, veya ıssızlıktan dolayı sizinle ülfet edeyim diye değil, yahut âciz kaldığım bir işte sizinle yardımlaşayım diye değil, yada bana bir menfaat sağlamanız, bir zararı önlemeniz için değil; sizi ancak uzun zaman bana ibadet edesiniz, çokça beni zikredesiniz, sabah-akşam tesbih edesiniz diye yarattım.” Biz Müslüman Kardeşler, Allahu Tealâ'nın Rasul`üne bildirdiği yüce emrine uymak istiyoruz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir