• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Esnaftan Hırsızlık Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`ın eski çarşısı olarak bilinen ve şehrin en işlek caddelerinden olan Çarşı Mahallesi Bankalar Caddesi`nde (2.Cadde) yaşanan hırsızlık olayları esnafı bezdirdi. Yaşanan hırsızlık olaylarına karşı yetkililerin güvenlik önlemi almadıklarını belirten cadde esnafı, tedbir alınmazsa kendi aralarında caddeye bekçi tutacaklarını söylediler.
 
Cadde esnafından Enver Gültekin, yetkililerin hırsızlık olaylarına karşı bir çare bulmalarını istediklerini belirterek, "Kaç senedir evlerimizde rahat kalamıyoruz. Eve gittiğimizde acaba dükkânlarımıza hırsız girmiş mi? Girmemiş mi? Endişesi içindeyiz. Hırsızlar akşam erken saatlerde dahi çekinmeden hırsızlık yapabiliyorlar. Işıklandırma sistemi de olmadığından caddeye adeta zifiri karanlık çöküyor. Yetkililerden derhal bir önlem almalarını istiyoruz. Eğer önlem alınmaz ise esnaf olarak kendi aramızda bekçi tutacağız" şeklinde konuştu.
 
Her Gün Hırsızlık Olayları Yaşanıyor 
Batman`ın en eski caddesi olan Bankalar Caddesi`nde son günlerde hırsızlık olaylarının yaşandığından dolayı esnafın büyük tedirginlik içinde olduğunu vurgulayan İdris Güneş, "Bankalar Caddesi`nde hemen hemen her gün yaşanan hırsızlık olayları herkesin mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Mağdur olan bazı esnafımızın mağduriyetlerini dile getirmemeleri hırsızlık olaylarının çözülmesine engel oluyor" ifadelerine yer verdi.
 
Fahreddin Melik adlı esnafta, mal güvenliklerinin olmadığını ve devletin esnafa sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Bir güvenlik versin verilmezse esnaf olarak güvenlikçiyi biz tutarız. Çarşı merkezinde aydınlatma olmaması, akşam saatlerinde her yerin kapalı olması ve çevrede kimsenin de olmaması hırsızlara davetiye çıkıyor" dedi.
 
Esnaf olarak yetkililerden bir çözüm beklediklerini vurgulayan esnaf Ziver Aslan, "En azından bir bekçi verilsin. Işıklandırma sistemi de olmadığından hırsızlar buraya yoğunlaşmış durumda. Işıklandırma sistemi istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
2 Ayda 3 Defa Aynı Dükkâna Hırsızlar Girdi 
Mücahit Gültekin adlı esnaf, Batman`ın en işlek caddesi olan Bankalar Caddesi`nin akşamları bir köyü andırdığını belirterek, ışıklandırma ve güvenlik olmadığından hırsızlık yapıldığını söyledi.
 
Son 2 aydır 3 defa dükkânına hırsızlar girdiğini dile getiren Enes Ak, "Emniyete başvurduk herhangi bir sonuç alamadık. Böyle giderse esnaflar olarak güvenliği sağlayacağız. Herhangi bir olay olursa sorumlusu biz değil yetkililerdir" şeklinde tepkisini dile getirdi.
 
M. Sait Çelik - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir