• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
"11 Nisan Projesi`ndeki caminin temeli atılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentte görev yapan ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda bir araya geldi.

Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda Çiftçi, bu yıl düzenlenecek 8 günlük 11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Programı'nın ayrıntılarını açıkladı.

Basın mensuplarının 11 Nisan Projesi hakkındaki sorularını cevaplayan Çiftçi, bu konuda herhangi bir sorunun kalmadığını belirterek, projenin bir daha gündeme gelmesini istemediklerini söyledi.

Proje tamamlandığı halde inşa edilmesi planlanan caminin neden yapılmadığı yönündeki soruya karşılık Çiftçi, "11 Nisan Projesi tamamlandı. İhale yapıldı, 11 Nisan Camisi'nin temeli önümüzdeki hafta atılacaktır. Eğer yetiştirilirse 16 Nisan'dan önce caminin temelini atacağız. 11 Nisan Camisi'ni Büyükşehir Belediye Başkanlığımız yapacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu camiyi İl Müftülüğüne devretmişti. Fakat cami yapımı gecikince ben müftülükle olan protokol ve sözleşmeyi feshettim. Cami ihalesini Büyükşehir Belediyesi aldı. Tüm proje ve ihalelerin işlemleri tamamlandı. Güzel bir projeyi Urfa'ya kazandırmış olacağız. İnşallah 2 hafta içinde temelini atacağız." dedi.

"Bu projenin Şanlıurfa gündeminden düşürülmesi lazım"

Bu projenin sürekli gündemde tutulmasını doğru bulmadığını belirten Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: "11 Nisan Novada Park Projesi tamamlandı. Bu projenin Şanlıurfa'nın gündeminden düşürülmesi lazımdır. Bu proje tamamlanmıştır. İş yeri ve alışveriş merkezi olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa halkına sunulmuştur. Bu proje yaklaşık 3 yıldır Şanlıurfa'nın gündemindedir. Sanki Şanlıurfa'nın başka sorunları yok ya da başka projelere adım atılmayacak gibi hep gündemde tutuyorlar. Bu proje artık bitmiştir. Bu projenin camisini de yapacağız. Bu projede Büyükşehir Belediyesi hiçbir para ödememiştir. Projeye 15 milyon TL harcama yapılmıştır. Kirası her ay 75 bin TL'dir. Büyükşehir Belediyesi ödemesini yapmaktadır."

Söz konusu projenin mahkeme kararıyla uygun olduğunun kabul edildiğini ifade eden Çiftçi, siyaseten bir şey yapamayanların bilgi kirliliğiyle bir yere ulaşmaya çalıştıklarını savundu.

Çiftçi, projenin tamamının meclis kararlarına uygun yapıldığına değinerek, "Bazıları siyaseten konuşamadığı zaman bu tür bilgi kirlilikleriyle bir yere ulaşacaklarını zannediyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Benim dönemimde alınan bir meclis ve encümen kararı değildir. Benim döneminde 2886'ya göre yapılan bir ihale değildir ama yapılan projeye göre olup, meclis kararına göre yapılmıştır. İçlerinde mimar ve mühendis olanlar da projeyi incelediler, 'Projeye göre yapılmıştır.' dediler. Bu konuyu kapatıp gidelim artık. Bu konu her toplantıda gündeme geldiği için biz de artık usandık ve bıktık. Bu proje yapıldığı zaman herkes görüşlerini bildirdi. Artık bir şeyin ihalesi yapıldıktan sonra dava açsanız ne olur? Dava reddedildi. Bir daha geldi. Usul eksikliği vardı, tamamladık gitti. Bu proje mahkeme kararıyla projeye uygun bir şekilde yapılmıştır." şeklinde konuştu. (Osman Gülebak/Hüseyin Yetmiş-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir