• DOLAR 32.562
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2426.32
  • ...
"Mahkeme kararına karışamayız! Ama ilahi adaletten kaçış yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeki Aras- ANKARA

PKK/HDP'lier tarafından 6-8 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz`ün katil zanlılarının yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 24 Nisan'a erteledi.  Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya, sanıklar, bazı müdafi avukatları, müşteki avukatları ve mağdur aileler katıldı. Duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, “Ceza alan olacağı gibi beraat eden de olacaktır. Mahkemenin kararına biz karışamayız. Fakat ilahi adaletten bir kaçış yoktur. İlahi adalet geciktirilmez, ilahi adalet geldiği zaman da kimse karşı çıkamaz.” şeklinde konuştu. 

SANIKLARDAN BİRİ KENDİSİNE BASKI YAPILDIĞINA DAİR DİLEKÇE YAZDI

Bir önceki duruşmada, mahkeme heyeti sanık avukatlarının tamamının duruşmada hazır olmaları yönünde uyarılar yapmıştı ancak sanık avukatlar duruşmaya yine katılmadı. Mahkeme heyetinin karar vermesi beklenen duruşmada sanık avukatlarının katılmaması nedeniyle karar açıklanmadı. Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu ise, duruşmada yaptığı açıklamada, "Gerekli uyarılara rağmen hazır olan 21 tutuklu sanığın 11'inin avukatının hazır olmadığı anlaşıldı. Bir önceki celsede gerekli ikazları yapmıştık hazır bulunması konusunda. Ferdi G.'nin yazılı dilekçelerinde ve verilen mazeretlere bakıldığında, Ferdi G.'nin dilekçesinden de anlaşılacağı gibi kararın çıkmaması için avukatların mazeret bildirilmesinin istenildiği anlaşılıyor. Hazır olanların beyanları alınacak. Hazır olmayanlarla ilgili bir sonraki celsede Baro'ya müzekkere yapılarak adı geçen kişiler için Baro'dan avukat görevlendirilmesini istiyoruz. Bu celse mütalaaya karşı son savunmaları alabiliriz." diye konuştu.

"ÖRGÜTSEL YAPI CEZAEVİNDE DE DEVAM EDİYOR"

Duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve müşteki avukatlarından Mehmet Hüseyin Yılmaz, "F.G nin mahkemeye gönderdiği 'tüm sanıklar bana baskı yaptılar. Avukatına söyle duruşmaya gelmesin, mazeret versin biz dosyayı uzatalım." şeklinde ki mektubu bile başlı başına bu insanların örgütsel bir yapı içeresinde olduklarını ve bu örgütsel yapının cezaevinde de devam ettiğini gösteriyor. Bunun üzerinden de avukatları da yönlendiriyor. Dosyada kararın çıkmasını geciktirmekte ama hiç kimse adaletten kaçamaz. Eninde sonunda beklenen olur. Ceza alan olacağı gibi beraat eden de olacaktır. Mahkemenin kararına biz karışamayız. Fakat ilahi adaletten bir kaçış yoktur. İlahi adalet geciktirilmez, ilahi adalet geldiği zaman da kimse karşı çıkamaz." şeklinde konuştu. 

AVUKATLAR ALİCENGİZ OYUNLARINA DEVAM EDİYOR

Beyanda bulunan mağdur avukatlarından Şaban Dalgın, “Geçen mahkeme de dosyanın karara bağlanacağına inanıyordum. Yol göstermeniz nedeniyle gelecek dosya da uzatılacaktır. Adaletin tesisi için karar biran önce uygulanmalıdır. Eğer bu celsede de karar verilemezse size olan güvenim sarsılacaktır.” ifadelerine yer verdi. Müşteki avukatlarından Murat Sadak ise bir önceki celsedeki ikazlara rağmen bir kısım sanık avukatlarının gelmemiş olması ve sanıklardan Ferdi G.'nin cezaevinden göndermiş olduğu dilekçe ve sanık avukatlarından Muhammet Emin Çoban'ın bazı müvekkilleri için mahkûmiyet, bazı müvekkilleri için beraat kararı talep edilmiş olmasına rağmen, sadece beraat talep edilen müvekkilleri ile ilgili bir başka avukatları görevlendirdiğinin görüldüğünü belirtti.

DAVAYA KATILMAYAN AVUKATLAR İÇİN BARODAN AVUKAT TALEP EDİLECEK

Sadak, bu durumun açıkça davayı uzatmaya yönelik olduğuna vurgu yaparak, hazır olmayan sanık müdafilerinin mazeretlerinin reddine karar verilmesini talep ettiğini söyledi. Sadak, "Duruşmayı uzatmak amacıyla hazır olmadıkları anlaşılan sanık müdafileri hakkında görevi kötüye kullanma suçundan dolayı suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı. Mahkeme heyeti, duruşmada hazır olmayan sanık müdafilerinin mesleki mazeretlerinin reddine, mazeret bildiren tüm sanık müdafileri için Baro'ya müzekkere yazılarak avukat atanmasının istenilmesine hükmetti. Mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Nisan'a erteledi.




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir