• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bu sistem birçok kriz yaşattı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesine geldi.

Öğretmenevinde muhtarlarla bir araya gelen Yılmaz, şimdiye kadar hep farklı gözle bakılan bölgenin hizmet göremediğini söyledi.

Yılmaz, "Birileri hizmet gelmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Maalesef aynı adamlar hem hizmete saldırıyorlar hem de vatandaşa 'Bakın, niye size hizmet yapılmıyor?' diyorlar. Bu samimiyetsiz bir yaklaşımdır. Hem hizmet yapılmasın diye her türlü saldırıyı yapacaksın hem de dönüp vatandaşa 'Sana hizmet yapmıyorlar.' diyeceksin. Kim ne yaparsa yapsın, biz hizmet yapmaya devam edeceğiz. Asıl kahramanlık yapmakla olur, yıkma değil." dedi.

"Sistemin bedelini bizler ödedik"

Mevcut sistemin birçok sorun içerdiğine değinen Yılmaz, şunları söyledi: "Birileri çıkmış 'Değişmesin, mevcut sistem devam etsin.' diyor. Bu mükemmel ve hepimizin razı olduğu bir sistem olsa biz de 'Değişmesin.' deriz. Fakat hepimiz biliyoruz ki bu mevcut sistem bir sürü sıkıntıları olan bir sistem. Geçmişte birçok krizler yaşatmış, ekonomik krizler üretmiş bir sistemdir ve bedelini de bizler ödedik. 28 Şubat'ı bu sistemle yaşadık. En son 15 Temmuz hadisesini bu sistemle yaşamadık mı?  Bu sistem devamlı kriz ve darbe üretiyor, sürekli yasaklar getiriyor. Biz bu sistemi neden koruyalım?"

Halkın, mevcut sistemden şikâyetçi olup, değişmesini istediğini dile getiren Yılmaz, "Bir darbe anayasasını değiştiren teklife 'evet' dememiz lazım. Bizler yıllar yılı bu sistemi şikâyet etmedik mi? Bundan en çok Kürtler, Aleviler çekmiş ama şimdi bu mevcut sistemin bekçiliğini Kürtlere yaptırmaya çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar, Kürtler bu oyuna gelmeyecektir. Kürtleri mevcut sistemin bekçisi yapmaya çalışanlar gerekli cevabı sandıkla alacaktır. Mevcut sistemden şikâyetçi olan 'Bunu değiştirin.' diyor. Millete güç veren bir sisteme millet 'evet' diyecek." şeklinde konuştu.

"Türkiye güçten düşerse bunun kime ne faydası olur?"

Yılmaz, bazı kesimlerin insanların kafasını bulandırmaya çalıştığını sözlerine ekleyerek, "2007 yılında cumhurbaşkanını halk seçsin diye sorduğumuzda Türkiye genelinde yüzde 69 'Evet, seçsin.' dedi. Bingöl'de de yüzde 96 'Evet, seçsin.' dedi. Şimdi ondan geri gidebilir miyiz? Aslında bugün yaptığımız onu tamamlamak. Başka bir şey değil. Onun eksik kalan kısımları vardı, onu tamamlayacağız. Bize düşen güzel bir sistem kurmak, onun içini seçimlerde yine millet dolduracak. Kimi istiyorsa meclise seçecek, kimi istiyorsa cumhurbaşkanı seçecek. Biz milleti güçlendiriyoruz ama birileri 'Millet güçlenmesin.' diyemedikleri için tek adam deyip, onun üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Türkiye güçten düşerse bunun kime ne faydası olur? Türkiye güçlü olsun, kendi vatandaşına da hizmet etsin, mazlum olan herkese de sahip çıksın." ifadelerini kullandı.

Programda Yılmaz'a Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Çoşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakgazi ile AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Fatma Salman eşlik etti. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir