• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
Dicle Üniversitesinde çıkan yangın kontrol altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisinin Teknik Bakım Atölyeleri Biyomedikal Hizmetler bölümünde çıkan yangın, kontrol altına alınırken yangının detayları ortaya çıktı.

Yangın dumanı bütün binaya yayılınca, servislerdeki hasta, hasta yakınları ve çalışanları tahliye edildi. Yangının çıktığı bölüme yakın olan ameliyathaneler ile yoğun bakımdaki hastalar, ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi.

Olay yerinde çok sayıda ambulans ile itfaiye ekiplerinin yanı sıra AFAD ekipleri de hazır bulundu.

Dicle Üniversitesi Hastanesinde saat 13.00 sıralarında zemin katının 2 kat altında bulunan Radyoloji bölümünün yanındaki Acil servisinin, Teknik Bakım Atölyeleri Biyomedikal Hizmetler bölümünde elektrik devreleri ile güç kaynaklarından çıktığı düşünülen yangın nedeniyle çıkan duman tüm hastaneye yayıldı.

Yangının söndürülmesine katılan itfaiye ekibi ile Dicle Hastaneleri çalışanları, ilk iş olarak hava tahliyesi çalışması yapmak istedi ancak aydınlatıcı fenerler yeterli bulunamadığından, tahliye işlemi bir süre uzamak zorunda kalındı.

Büyük paniğe yol açan yangının çıktığı aynı yerde, 5 yıl önce de yangının çıkması, tedbirin yeterli kadar alınıp alınmadığı sorularını beraberinde getirdi.

Öte yandan dumandan zehirlenen hasta ve hastane çalışanları, tedavi altına alınırken, itfaiye çalışanlarına ise süt ve ayran ikram edildi.

Öğle tatili arası olduğu için kimse orada bulunmuyordu

Yangının çıktığı hastaneye gelen Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül çıkan yangın ile ilgili yaptığı açıklamada, yangının teknik bakım servisinde güç kaynaklarının aşırı ısınması nedeniyle çıktığını, yangının kontrol altına alındığını, bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığını belirti.

Rektör Gül, “AFAD şuan çalışıyor, emniyet görevlileri güvenliği sağlıyor. Yaralı ve mahsur kalan yok. Öğle tatili arası olduğu için kimse orada bulunmuyordu. Ekiplerimiz çalışmalara devam ediyor.” Dedi. (M. Sıddık Bilge/Abdurrahman Tetik – İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir