• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...
Çetin kış şartlarının ardından fidan satışları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te fidan satıcıları, uzun ve çetin kış mevsiminin ardından tarlalarına fidan ekmek isteyenlere satmak amacıyla il dışından getirdikleri fidanları satışa sundular.

22 yıldan bu yana fidan satıcılığı yapan Suphi Gümüşten, mevsim şartları nedeniyle bu yıl yaklaşık bir ay gecikmeyle satışlara başladıklarını söyledi.

Gümüşten, "Her yıl 8 Mart'tan itibaren getirip satıyorduk. Bu yıl kar yağışının fazla olması ve karın uzun süre yerde kalması nedeniyle 3 Nisan'da ancak getirebildik. Müşterilerimize en güzel şekilde hizmet etmeye çalışacağız. Bilmeyenlere de nasıl dikilip, bakımı konusunda yardımcı oluyoruz." dedi.

Bitlis'te fidan işiyle uğraşanların satış yapacakları yerlerinin olmayışından dert yanan Gümüşten, yanında yaklaşık 20 çeşit fidan bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: "Maalesef kentimizde fidan satılacak yer yok. Burada bir binanın henüz faaliyete geçmeyen yerinde satıyoruz. Bunun da bize maliyeti yüksek oluyor. Belediyeden yer talep ediyoruz. Genellikle Malatya'dan fidan getiriyoruz. Elma çeşitleri, armut, erik, şeftali, kaysı, dut ağacı ve ceviz ağacı çeşitlerini getiriyoruz. Adilcevaz cevizi başta olmak üzere farklı illerimizden ceviz çeşitlerini getiriyoruz."

Ayrıca Gümüşten, meyve fidanlarını 10-15 TL, ceviz fidanlarını ise 25-30 TL arasında sattıkları bilgisini verdi.

Köyde ekmek için fidan alan Bayram Yakut ise 13 meyve fidanı aldığını ve fiyatların normal olduğunu ifade etti. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir