• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"İslam`ın olmadığı yerde cehalet ve zulüm vardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından, Erçek Mahalle Meydanı`nda "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Ahmet Dursun'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Samet Dursun'un okuduğu mevlidin ardından Eğitimci-Yazar Faysal Aslan, bir konuşma yaptı. İslam dinin insanlar arasında yaşanmadığından dolayı dünya üzerinde zulümlerin olduğunu söyleyen Aslan, “Peygamberlerin hepsi insanlığı hakka, kurtuluşa çağırmak için gelmişlerdir. Ne zaman ki Allah`ın dini zayıflarsa, ne zaman ki Allah`ın dini insanlar arasından kalkarsa o toplumda, o devlette zulmün hâkim olduğunu görüyoruz. Şu anda da nasıl ki dinimiz insanlar tarafından yaşanmadığı için zayıf kalmıştır. Dinde kuvvet olmadığından dolayı bugün bütün dünyada bir zulüm vardır. Dünyanın neresine bakıyorsak orada mazlum kanı akmaktadır. Dünyanın bir tarafından zenginler milyar dolarların sahibiyken, kendilerine saraylar, yatlar ve daha nice zevku sefa aracı üretirken, dünyanın öbür tarafından milyonlar açlıkla karşı karşıyadır. Her gün 10 binlerce insan açlıktan ölmektedir. Bütün bunlar dinden kuvvet olmadığından dolayıdır.” dedi.

“Dünyanın süper güçleri dünyayı kendi aralarında parsellemişler”

Dünyanın süper güçleri mazlumların emeğini sömürdüğünü dile getiren Aslan, “Peygamber Efendimizin (sav) dönemine baktığımız zaman aynı bugünkü gibi bir durumla karşılaşıyoruz. Bakıyoruz dünyanın süper güçleri dünyayı kendi aralarında parsellemişler. Bir tarafta Bizans, bir tarafta Sasani, bir diğer tarafta ise onların egemenliği ile zulüm yapanlar mazlumların kanı ve emeği üzerinde sömürü yaparak kendi çıkarlarını, menfaatlerini, zevku sefalarını tatmin adına binlerce insanı harcıyorlar.” diye konuştu.

“İslam yeryüzüne hâkim olduğu zaman ancak adalet gerçekleşebilir”

Hak ve adaletin ancak İslam'la olabileceğini örneklerle açıklayan Aslan, “Hak adalettir ve insanlara kurtuluşu getirecek olanlar Allah`ın peygamberlerinin varisleridir. Hz Peygamber (sav) Mekke`yi fethettikleri zaman, Mekkelilerin insan olarak görmediği rengi siyah olduğu için Kâbe`ye yaklaşmasına izin vermedikleri Hz Bilal`i (r.a.) Kâbe`nin üzerine çıkarıp ezan okutuyor. Peygamber Efendimiz (sav), ‘Siyahın beyaza, beyazın da siyaha hiçbir üstünlüğü yoktur. Arap'ın Arap olmayana, Arap olmayanın da hiçbir Arap'a üstünlüğü yoktur. Allah katında insanlar tarağın dişleri gibi eşittir.` diyor.” ifadelerini kullandı.

"İslam'ın olmadığı yerde cehalet ve zulüm vardır"

İslam`ın yaşanmadığı Avrupa, Amerika ve Rusya`da cehaletin hâkim olduğuna dikkat çeken Aslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bugün bazıları kurtuluşu Avrupa`da, Amerika`da, Rusya`da, süper güçlerde arayarak aslında en büyük zulmü yapmaktadırlar. Avrupa, Amerika ve Rusya vahşetin ta kendisidir. Avrupalılar Afrika`ya çıktıklarında yüz yıl içerisinde yüz milyon insanı katletmişler ve yüz milyon insanı da köle olarak Avrupa`da Amerika`da satmışlardır. Bunların tek derdi vardır. O da zevkleri ve çıkarlarıdır. Çünkü İslam olmadığı yerde cehalet ve zulüm vardır.”

Kurtuluşun Allah`ın dini olan İslam ve kitabı Kur`an-ı Kerimde olduğunu aktaran Aslan, “Kurtuluşumuz İslam`a sarılmaktır. Kurtuluşumuz Kur`an`a sarılmaktır. Kurtuluş Kürt`ünde, Türk`ünde Arap`ında, Fars`ında ve yeryüzünde kim varsa ancak İslam ve Kur`an`a sarılmasıyla olur. Eğer kadının şereflenmesini, çıplaklıktan kurtulmasını istiyorsak, şeref İslam`dadır. Çocukların terbiye ile büyümesini istiyorsak kurtuluş yine Allah`ın dini ve kitabındadır.” şeklinde konuştu.

Etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir