• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bingöl`de sahte para operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de, parada sahtecilik suçuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı.

Konu ile ilgili Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, parada sahtecilik suçuna yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.

Açıklamada,  “2015-2017 yılları arasında Bingöl ilinde faaliyet gösteren farklı işyerlerine sahte para vererek esnaflarımızı mağdur eden şüpheliler ile ilgili olarak, bu olaylarda mağdur olan 11 onbir esnafımızın KOM Şube Müdürlüğümüze gelerek şikayette bulunmaları üzerine ilk olayın başlangıç tarihinden son olayın meydana geldiği tarihe kadar gerekli araştırma ve çalışmalar titizlikle yapılmıştır. Bu olayları gerçekleştirdiği tespit edilen 2 şüpheli şahıs 28.03.2017 günü yapılan operasyonda idaremiz dahilinde özel araçları içerisinde yakalanmışlardır. Yakalanan şüphelilerden N.S. isimli şahsın üzerinde elde edilen ve suçtan elde edilen gelir olarak değerlendirilen 580 TL`ye el konulmuştur.” denildi. 

Olay ile ilgili olarak yakalanan şüpheliler S.P. ve N.S'nin Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`na sevk edildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerden N.S'nin çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, diğer şüpheli S.P. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumuna teslim edildiği ifade edildi. (İLKHA)  




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir